Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Simona Gheorghe (România TV), despre intrarea în politică. ”Vrei să fii purtătorul meu de cuvânt? Vrei să mă ajuți?”

Simona Gheorghe: Uite așa îsi bat joc băncile! Feriți-vă!
Simona Gheorghe: Uite așa îsi bat joc băncile! Feriți-vă!

Simona Gheorghe, jurnalist la România TV, a vorbit despre intrarea în politică, în exclusivitate pentru DCNews.

Recent, Moise Guran a anunţat că renunţă la presă, urmând să coordoneze campania pentru locale a alianţei USR-PLUS. În acest context, DCNews a contactat jurnaliști pentru a afla dacă vor să urmeze drumul politicii.

„Nu m-am gândit să mă îndrept spre politică. Iubesc meseria de ziarist. Cred că, în prezent, clasa politică duce o lipsă mare de profesioniști și de oameni care, într-adevăr, pot face politică la adevărata valoare. Acesta este și motivul pentru care nu îmi doresc să intru în politică. Faptul că anumite partide, anumiți politicieni încearcă să ia jurnaliști de pe piață și să profite de notorietatea lor arată cât de jos a ajuns politica românească", a spus Simona Gheorghe, luni, pentru DCNews.

„Trebuie să recunosc: oferte au fost. Politicienii întreabă: Vrei să fii purtătorul meu de cuvânt? Vrei să mă ajuți? Vrei să fii consilierul meu? Tot timpul am refuzat și am stat departe de aceste lucruri", a explicat Simona Gheorghe, adăugând ulterior: „Nu mi s-a promis să fiu pe listele de europarlamentare. Nu s-a ajuns la acest nivel. Dar mi s-au propus colaborări cu oameni politici. Nu mă tentează astfel de colaborări."

În opinia jurnalistei, clasa politică din România ar trebui să se reformeze, precizează însă că „nu ziariștii sunt soluția". „Ok, a avut succes Gabriela Firea. A avut succes Rareș Bogdan. Dar nu aceasta e soluția, ci aducerea unor specialiști pe domeniile în care vor să guverneze, în Sănătate, Învățământ, Transporturi", susține Simona Gheorghe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel