SIIJ retrage apelul în cazul unui judecător condamnat

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a retras apelul în dosarul în care judecătorul Damian Dolache de la Curtea de Apel Bucureşti a fost condamnat în primă instanţă la 10 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pe 3 martie 2019, Curtea de Apel Ploieşti l-a condamnat pe judecătorul Damian Dolache la 10 luni cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 2 ani, timp în care acestuia i s-a interzis să mai conducă un autovehicul.

Dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă SIIJ a decis să retragă apelul, deşi această secţie l-a trimis în judecată pe magistrat.

În urma retragerii apelului, judecătorul Damian Dolache rămâne cu pedepsa de 10 luni închisoare cu suspendare.

"Ia act de retragerea de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a apelului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 21 din 18 martie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie în dosarul nr. 2/42/2019 privind pe intimatul inculpat Dolache Damian. Definitivă", se arată în decizia Instanţei supreme.

Pe de altă parte, ICCJ a admis o cerere a Parchetului General de sesizarea a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 88 (8) alin. 1 lit. d din Legea 304/2004 privind organizarea judiciară modificate prin dispoziţiile art. 14 pct. 4 şi pct. 6 din OUG nr. 7/2019.

Ce susțin procurorii despre anchetă

Procurorii susţin că, în data de 4 noiembrie 2017, aflat la volanul unui autoturism în Bucureşti, judecătorul Damian Dolache a fost observat de un echipaj al Poliţiei Rutiere în timp ce efectua viraj la stânga cu depăşirea marcajului longitudinal continuu.

Lui Dolache i s-au solicitat documentele şi a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia judecătorului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l.

Ulterior, acesta fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici", a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel