Caz Caracal. SIIJ a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu

Procurorii Secției pentru anchetarea magistraților au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul. Anchetatorii au efectuat audieri și au ridicat documente de la poliție, parchet și instanță.

„Procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus la data de 28 iulie 2019 începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”, informează Ministerul Public, printr-un comunicat de presă.

În cursul zilei de luni, procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) au efectuat acte de urmărire penală în cauză: au fost ridicate documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt și I.P.J. Dolj. Totodată, au avut loc și audieri și „activități investigative”, transmite Mediafax.

Ancheta continuă și în cursul zilei de marți

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu, care s-a ocupat de cazul dispariției Alexandrei, a fost audiat, luni, de către Secția Îndrumare și Control din cadrul Parchetului General. În privința modului în care a acționat procurorul, și Inspecția Judiciară a început o verificare pentru a afla dacă acesta a respectat toate procedurile atunci când a intervenit.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus, încă de vineri, efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru a fi analizat modul în care procurorii din structură au supravegheat cercetarea în cazul fetei din Olt.

Chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a declarat, vineri seara, la Caracal, întrebat de ce nu au intervenit polițiștii imediat ce au avut informații că Alexandra este în casa lui Gheorghe Dincă, spunând că acest lucru s-a dorit, dar procurorul nu a permis intervenția Poliției decât la ora 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel