Siegfried Mureșan, vot în diaspora. Alegere simbolică

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a votat pentru alegerile prezidențiale, sâmbătă, la Ambasada României din Berlin, el precizând că a ales această secție deoarece în urmă cu 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989 a avut loc dărâmarea Zidului Berlinului, care a înlesnit căderea comunismului în România.

"Am ales să votez la Berlin din următorul motiv - astăzi este 9 noiembrie, iar în urmă cu exact 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989 a căzut Zidul Berlinului, iar căderea Zidului Berlinului a reprezentat și pentru noi, pentru România calea spre libertate, spre democrație, spre Europa. Vrem o Românie europeană, vrem o Românie bine condusă, vrem o Românie în care școlile să fie ca în Europa, spitalele să fie ca în Europa, autostrăzile să fie ca în Europa. Tocmai pentru a arăta importanța momentului 9 noiembrie 1989, când a căzut Zidul Berlinului, care a înlesnit căderea comunismului, a permis Revoluția română, de aceea am ales să votez la Berlin", a declarat Siegfried Mureșan după ce a votat, potrivit Mediafax.

El a făcut un apel la românii din Diasporă să voteze, afirmând că este "rapid, simplu și nu sunt cozi".

Mureșan a mai precizat că în cursul serii se întoarce la București, pentru ca duminică să fie alături de colegii săi de partid.

Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și exercita dreptul la scrutinul prezidențial din acest an la secțiile de votare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel