Siegfried Mureșan, vot în diaspora. Alegere simbolică

Darius Muresan / 09 noi 2019 / 10:43

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a votat pentru alegerile prezidențiale, sâmbătă, la Ambasada României din Berlin, el precizând că a ales această secție deoarece în urmă cu 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989 a avut loc dărâmarea Zidului Berlinului, care a înlesnit căderea comunismului în România.

"Am ales să votez la Berlin din următorul motiv - astăzi este 9 noiembrie, iar în urmă cu exact 30 de ani, pe 9 noiembrie 1989 a căzut Zidul Berlinului, iar căderea Zidului Berlinului a reprezentat și pentru noi, pentru România calea spre libertate, spre democrație, spre Europa. Vrem o Românie europeană, vrem o Românie bine condusă, vrem o Românie în care școlile să fie ca în Europa, spitalele să fie ca în Europa, autostrăzile să fie ca în Europa. Tocmai pentru a arăta importanța momentului 9 noiembrie 1989, când a căzut Zidul Berlinului, care a înlesnit căderea comunismului, a permis Revoluția română, de aceea am ales să votez la Berlin", a declarat Siegfried Mureșan după ce a votat, potrivit Mediafax.

El a făcut un apel la românii din Diasporă să voteze, afirmând că este "rapid, simplu și nu sunt cozi".

Mureșan a mai precizat că în cursul serii se întoarce la București, pentru ca duminică să fie alături de colegii săi de partid.

Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și exercita dreptul la scrutinul prezidențial din acest an la secțiile de votare.