Siegfried Mureşan, reacţie la scrisoarea preşedintelui Consiliului European

Siegfried Mureșan
Siegfried Mureșan

Deputatul european Siegfried Mureşan apreciază că scrisoarea preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, către prim-ministrul Viorica Dăncilă transmite neîncrederea totală a Uniunii Europene în Guvernul de la Bucureşti.

Aceasta, consideră el, în contextul în care premierului român i se atrage atenţia că are o responsabilitate importantă pentru respectarea valorilor UE.

"Scrisoarea trimisă ieri de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, prim-ministrului Viorica Dăncilă, dincolo de felicitările protocolare, transmite un mesaj deosebit de îngrijorător pentru toţi cetăţenii români: neîncrederea totală a Uniunii Europene în Guvernul României. Faptul că i atrage atenţia, încă din prima zi de mandat, unui prim-ministru în funcţie că are o 'responsabilitate importantă' pentru respectarea valorilor UE şi că statul de drept şi progresele ireversibile în lupta anticorupţie sunt esenţiale pentru ca cetăţenii să poată beneficia de oportunităţile oferite de apartenenţa la Uniunea Europeană reprezintă un mesaj deosebit de dur în limbaj diplomatic", a apreciat deputatul european, conform unui comunicat transmis Agerpres.

Potrivit lui Siegfried Mureşan, acest lucru arată, la nivel politic, "marginalizarea" Guvernului PSD - ALDE în rândul instituţiilor europene.

"Uniunea Europeană a văzut că românii cred în beneficiile apartenenţei la UE, că vor o Justiţie independentă şi o ţară bine guvernată şi, de aceea, reacţionează de fiecare dată când politicienii devin un pericol pentru statul de drept, pentru lupta anticorupţie şi pentru independenţa Justiţiei. În numele valorilor pe care au fost construite democraţiile occidentale, Uniunea Europeană se poziţionează de partea oamenilor cinstiţi în lupta cu politicienii care încearcă să slăbească justiţia, să acţioneze împotriva intereselor cetăţenilor şi în folosul unor partide care se comportă ca nişte grupări infracţionale", a arătat deputatul european.

[citeste si]

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a postat marţi pe Twitter o scrisoare de felicitare adresată noului premier român Viorica Dăncilă, în care face referire la importanţa preşedinţiei Consiliului UE de anul viitor, la susţinerea valorilor europene, a statului de drept şi la lupta împotriva corupţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel