SICAP, noua aplicaţie destinată ACHZIŢIILOR PUBLICE

Ministerul Comunicaţiilor şi Agenţia pentru Agenda Digitală a României au lansat SICAP,noua aplicaţie destinată achiziţiilor publice.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) anunţă lansarea noului Sistem Informatic Colaborativ pentru mediu performant de desfăşurare a achiziţiilor publice (SICAP), aplicaţie care înlocuieşte Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), 'ajuns la un grad de utilizare care nu mai era în concordanţă cu propria capacitate tehnologică'.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis marţi Agerpres, în procesul de înlocuire a SEAP cu un alt sistem s-a ţinut cont şi de faptul că au trecut zece ani de când vechiul SEAP a fost dat în funcţiune, perioadă în care au avut loc nenumărate modificări ce au ajuns cu mult peste capacitatea admisă prin proiectarea vechii platforme. În plus, interfaţa, ergonomia, flexibilitatea vechii aplicaţii SEAP sunt rămase mult în urmă faţă de cerinţele aplicaţiei actuale, în special pe achiziţii directe, extrem de folosite de utilizatorii sistemului, iar dimensionarea şi încărcarea de la nivelul anului 2006 nu mai sunt în concordanţă cu nevoile actuale ale utilizatorilor.

'Noua aplicaţie SICAP va contribui la creşterea eficienţei serviciilor publice folosind mijloace electronice moderne, prietenoase ca interfaţă, bazate pe paradigme de interoperabilitate. Mai mult, aplicaţia a fost gândită pentru a aduce beneficii cetăţeanului, persoanelor juridice, dar şi administraţiilor publice, prin reducerea costurilor administrative şi a timpilor de răspuns la solicitările petenţilor', susţine Bogdan Cojocaru, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

[citeste si]

La rândul său, preşedintele Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, Liviu Stoica, a menţionat că aplicaţia este bazată pe cele mai noi tehnologii, coroborate cu soluţia de stocare de înaltă performanţă.

Conform datelor MCSI, după prima zi de lansare oficială în producţie a SICAP, la ora 17:00, erau conectaţi 8.596 de utilizatori şi 7.113 de entităţi. De asemenea, au fost contorizate 501 de iniţieri cumpărări directe, 30 de cereri noi pentru certificate şi trei plăţi online efectuate prin intermediul sistemului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel