Sibiu: Turnurile de pe strada Cetăţii vor fi deschise vizitatorilor şi vor găzdui evenimente culturale, după reabilitare

Cele trei turnuri de pe strada Cetăţii din Sibiu, Turnul Olarilor, Turnul Archebuzierilor şi Turnul Dulgherilor, ar putea fi deschise vizitatorilor şi ar putea găzdui diverse evenimente culturale după finalizarea lucrărilor de reabilitare, informează autorităţile locale, scrie Agerpres.

Reprezentanţii Primăriei Sibiu menţionează, într-un comunicat de presă postat joi pe site-ul instituţiei, că lucrările la zidurile de pe bulevardul Corneliu Coposu, precum şi la turnurile de pe strada Cetăţii avansează "într-un ritm bun".

"Lucrările au avansat într-un ritm bun la aceste obiective importante pentru istoria oraşului nostru, dar şi pentru prezentul oraşului turistic Sibiu. După ce vor fi finalizate, îmi doresc să deschidem turnurile pentru vizitatorii interesaţi, dar şi pentru mici evenimente artistice care se potrivesc acestor spaţii speciale", a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor, după examinarea şantierului.

Potrivit comunicatului, în prezent constructorul SC EURAS SRL lucrează la desprinderea tencuielilor de pe turnuri, perierea suprafeţei de cărămidă şi curăţarea rosturilor, plombarea cu cărămidă plină de epocă, realizarea noilor tencuieli, aplicarea unor tratamente antisăruri şi antiseptice, precum şi ignifugarea suprafeţelor de lemn.

De asemenea, la zidurile de pe bulevardul Coposu se execută aceleaşi tipuri de lucrări, se reface cornişa din zidărie şi se aplică un tratament special împotriva muşchilor inestetici.

Lucrările de reabilitare a zidurilor de pe bulevardul Corneliu Coposu şi a celor trei turnuri de pe strada Cetăţii sunt finanţate cu 6,65 de milioane de lei din bugetul local al municipiului Sibiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel