Sibiu: Reţinut după ce a pretins 10.000 de euro ca să dea şpagă angajaţilor Primăriei Şelimbăr pentru un teren

Un bărbat a fost reţinut după ce i-a pretins altui bărbat suma de 10.000 de euro, bani pe care a susţinut că îi va da şpagă primarului şi unor funcţionari din Primăria Comunei Şelimbăr în schimbul concesiunii unui teren care se află în cartierul Tineretului din respectiva localitate, a anunţat joi, printr-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veştemean.

"La data de 8 august, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, judeţul Sibiu, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul C.E.N. pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, (...), fiind apoi întocmit un referat prin care se solicită Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu luarea măsurii arestării preventive a acestui inculpat pe o perioadă de 30 de zile. Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, judeţul Sibiu, din data de 7 august, s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale faţă de suspectul C.E.N. pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, fiind apoi dispusă măsura reţinerii suspectului pe o perioadă de 24 de ore", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, inculpatul a pretins denunţătorului, în perioada aprilie - iulie, suma de 10.000 de euro cu titlu de preţ al influenţei, asigurându-l pe acesta din urmă că, în schimbul acestei sume de bani, care ar ajunge la funcţionarii publici cu atribuţii în domeniul concesionării unor suprafeţe de teren de pe raza acestei comune, îi poate determina pe aceştia să îi atribuie în concesiune, în condiţii avantajoase, o suprafaţă de teren în cartierul Tineretului din localitatea Şelimbăr, judeţul Sibiu.

"Ulterior s-a stabilit că inculpatul C.E.N. cunoştea, într-adevăr, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, însă aceştia din urmă, în ciuda intervenţiilor inculpatului, nu au procedat la atribuirea imediată a unui teren în concesiune denunţătorului. În acest context, inculpatul C.E.N. l-a asigurat pe denunţător că 'va rezolva' dobândirea terenului, iar, după semnarea actelor de concesiune, urmează a primi suma de solicitată cu titlu de preţ al influenţei", se mai arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel