Susţinere Kovesi. Proteste spontane: Sibiu, Iaşi, Timişoara

Aproape 100 de persoane au ieşit în stradă, atât în Sibiu, cât şi în Iaşi şi Timişoara, să o susţină pe Laura Codruţa Kovesi.

Aproape 100 de oameni au ieşit joi seara în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, la un protest spontan, de susţinere a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sibianca Laura Codruţa Kovesi. Cei prezenţi scandează lozinci de susţinere a DNA şi a lui Kovesi şi împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

O parte din protestatari poartă steaguri, alţii au pancarte cu mesaje de genul: 'DNA te vom apăra!' sau 'Justiţie, nu corupţie!'.

Majoritatea celor prezenţi la protestul spontan, neautorizat, sunt cei care zilnic participă la protestul mut din faţa PSD Sibiu, cu mesajul #văvedemdinsibiu. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru 'acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept'.

Proeste şi la Iaşi

Aproximativ 100 de persoane au ieşit joi seara în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a protesta, după anunţul făcut de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, privind începerea procedurilor de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Protestatarii s-au mobilizat pe reţelele de socializare.

Mulţi dintre ei au vuvuzele şi fluiere. Manifestanţii scandează lozinci precum 'Demisia, demisia', 'Tudorel, ai ajuns sluga model', 'Kovesi, nu uita, poporul e de partea ta', 'Hoţii la închisoare, nu la guvernare', 'Jos, jos, guvernul ticălos', 'Tudorel, nu uita, puşcăria e casa ta', 'DNA, noi te vom apăra'.

[citeste si]

Piaţa Operei, Timişoara

De asemenea, circa 300 de persoane au ieșit, joi seara, în Piața Operei din Timișoara, după anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a o revoca pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Manifestanții au venit cu steaguri tricolore și steaguri UE și scandează "DNA să vină să vă ia", "Uniți salvăm toată România", "PSD, ciuma roșie".

Protestatarii din Timişoara cer în primul rând demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, cel care a anunțat, joi seara, că a decis să o revoce din funcție pe șefa DNA, dar și a întregului Guvern Dăncilă, pe care îl consideră o slugă a președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel