Sibiu: Mâncăruri lipoveneşti şi ucrainene prezentate la Muzeul în aer liber

Sebastian Florea / 09 noi 2019 / 11:20

Delta Dunării va fi sărbătorită în acest week-end la Muzeul în aer liber din pădurea Dumbrava Sibiului, unde se vor servi preparate cu specific lipovenesc şi ucrainene, în cadrul programului Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană, potrivit organizatorilor.

"Sâmbătă, 9 noiembrie, şi duminică, 10 noiembrie, va avea loc, la adăpostul de pescar Mahmudia din cadrul Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, cea de-a treia ediţie a Sărbătorii Deltei. Vizitatorii sunt aşteptaţi în intervalul orar 11,00 - 16,00 la o serie de ateliere gastronomice lipoveneşti şi ucrainene. În cadrul celor două zile de eveniment vor fi preparate: borş de peşte la ceaun, peşte prăjit, scrumbie marinată, scrumbie afumată (se va afuma în cadrul atelierelor din muzeu)", au anunţat organizatorii evenimentului.

Atelierele de afumare a scrumbiei vor avea loc în Cherhanaua din Mahmudia, fiind utilizată o instalaţie cu tradiţie în Delta Dunării, afumătoarea de peşte. Vizitatorii vor avea, astfel, ocazia să se familiarizeze cu practici tradiţionale de afumare şi conservare a peştelui. AGERPRES