Sibiu: Directorul Spitalului din Mediaş spune că e nevoie de dublarea numărului de neonatologi şi modernizarea aparaturii

Directorul Spitalului Municipal din Mediaş, Constantin Nicorici, a declarat, marţi, că este este nevoie de angajarea a încă doi medici neonatologi şi înfiinţarea astfel a unei linii de gardă, dar şi de o dotare mai bună, aici fiind incubatoare vechi şi de 30 de ani.

În prezent, la Compartimentul de neonatologie de la Mediaş lucrează doi medici, din care unul s-a pensionat anul trecut, dar a acceptat să mai vină la serviciu. 'Compartimentul de neonatologie funcţionează cu doi medici, conform normativului. Deci, două posturi sunt ocupate, doamna doctor Paul a ieşit la pensie anul trecut, am convins-o să rămână în continuare şi doamna doctor Mutiu a venit în spitalul nostru în ultimul an şi jumătate', a spus directorul spitalului medieşan, Constantin Nicorici, într-o conferinţă de presă.

Potrivit sursei citate, la Neonatologia din Mediaş ar fi nevoie de patru medici. 'Nevoie ar mai fi, dar normativul nu te lasă, e după numărul de paturi. Eu personal, ca şi manager, dar şi ca cetăţean al Mediaşului mi-aş dori ca secţia de neonatologie să beneficieze de o linie de gardă. Pentru a fi o linie de gardă pe neonatologie, asta ar însemna să existe patru medici', a arătat Constantin Nicorici. Organizaţia Salvaţi Copiii România a investit marţi, pentru prima dată, în maternitatea din Mediaş, unde a donat un incubator şi un sistem de resuscitare.

La Mediaş există incubatoare mai vechi de 30 de ani. 'De data aceasta, o noutate este că vom ajunge şi la Mediaş şi facem o dotare şi la Mediaş, constând într-un incubator neonatal performant şi un sistem de resuscitare Neopuff. Acolo sunt destule naşteri, aproape 680 anul trecut, acum deja 240, cu cazuri dificile care au nevoie de incubator. Dotările sunt destul de modeste şi destul de vechi. Ştiu că sunt incubatoare care au mai mult de 30 de ani, de aceea, înnoirea acestor echipamente este absolut necesară', a declarat preşedintele Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

La Maternitatea Mediaş, 688 de copii au venit pe lume în 2018, dintre care 80 prematuri. Dintre cei 239 de copii născuţi aici în primele luni ale lui 2019 (până în 20 mai), 25 au fost naşteri înainte de termen. 'Maternitatea din Mediaş foloseşte şase incubatoare dintre care 2 vechi de 30 de ani şi alte trei care au depăşit 12 ani, două mese radiante, două baloane de resuscitare şi două lămpi de fototerapie cu vechime de 12 ani. De asemenea, sunt folosite şi echipamente cu o vechime de 15 ani: un laringoscop, două aspiratoare şi un pulsoximetru.

Pentru a-şi desfăşura în condiţii optime activitatea, medicii de la Maternitatea din Mediaş ar mai avea nevoie de următoarele echipamente moderne: un incubator, un neopuff, o lampă de fototerapie şi un ecograf neonatal', se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES. 'Să lucrezi în maternitate este întotdeauna o binecuvântare şi o provocare. Cu toate că ne dorim să se nască doar bebeluşi la termen şi sănătoşi, nu de puţine ori am fost puşi în situaţia de a acorda asistenţă medicală nou-născuţilor care au ales să vină pe lume înainte de vreme sau unor copii cu diferite afecţiuni, care au necesitat ajutor pentru a putea supravieţui', a spus Dr. Irina Muţiu, medic specialist pediatrie în secţia neonatologie a Spitalului Municipal Mediaş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel