SIAB 2018. Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti, revenire după 11 ani

Salonul Internaţional de Automobile Bucureşti (SIAB), cel mai important eveniment din domeniul automobilelor organizat în România, va avea loc între 23 martie și 1 aprilie, la Romexpo.

Acest lucru este posibil deoerece SIAB a fost recunoscut de către Organizația Internațională a Constructorilor de Automobile (OICA), fiind listat în calendarul oficial al acesteia.

La 11 ani distanță de la ediția precedentă, desfășurată în 2007, SIAB, evenimentul emblemă al industriei auto din România, își aşteaptă vizitatorii în noile spații expozitionale Romexpo, pavilioanele B1, B2 şi B3, care beneficiază de dotări și facilitati de nivel internațional. Suprafața interioară oferită expozanţilor este de 27.000 mp, iar cea exterioară de 20,000 de mp, fiind unul dintre cele mai moderne spaţii la nivel mondial, după cum ne-a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din România, Mihai Daraban, la un eveniment dedicat presei, din 30 ianuarie.

"Evenimentul, SIAB 2018, are dublă semnificaţie. În primul rând relansarea, după 11 ani, a salonului auto la Bucureşti, care a intrat deja în calendarul internaţional, iar pe de altă parte vă prezint şi o investiţie pe care Romexpo a făcut-o în mai puţin de 1 an: această clădire proiectată special pentru SIAB (pavilioanele B1, B2 şi B3 - n.r.), o investiţie de 27 de milioane de euro. SIAB va fi cel mai mare târg din sud-estul Europei. Este o onoare pentru noi, aşteptăm foarte mulţi vizitatori, atât din Bucureşti cât şi din toată ţara." ne-a mai precizat Mihai Daraban. Conform organizatorilor, se preconizează un flux de vizitatori care să depaşească 150.000 de persoane.

preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din România, Mihai Daraban

La ce se pot aştepta vizitatorii

SIAB 2018 își propune să acopere toate subdomeniile industriei auto, astfel încât să ofere publicului specialist, dar şi vizitatorilor, cât mai multe perspective la zi ale pieței de profil. De la producători și importatori de autoturisme, autovehicule comerciale ușoare, vehicule speciale, autovehicule cu două sau trei roți, trailere, până la componente și accesorii pentru autovehicule, distribuitori de produse si concepte noi pentru E-mobility şi furnizori de servicii auto, toți sunt invitați să expună în cadrul SIAB 2018, pentru a garanta publicului un eveniment auto de anvergură internațională. Așadar, "spectacolul auto" se adresează atât specialiștilor din industrie și profesioniștilor de pe piață, cât și publicului larg sau pasionaților din domeniul auto.

Evenimentul va căuta să integreze toate aspectele mobilității, fiind expuse tehnologii pe care industria auto le propune pentru reducerea poluării din marile orașe, dar și servicii și furnizori pentru servicii de mobilitate.

Foarte interesante pentru vizitatori sunt cele două circuite pregătite pentru teste auto, unul pentru maşinile electrice şi al doilea, de tip off-road, pentru SUV-uri 4x4. Vor avea loc şi prezentări specifice, ralizate de fiecare expozant în parte.

Ediția din 2018 a SIAB va fi organizată de către Romexpo în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României și în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA).

Program de vizitare SIAB

* Ziua presei: 23 martie, între orele 10:00 si 19:00;
* Program pentru public, 24 martie – 1 aprilie:
• Luni - vineri, între orele 10:00 și 20:00
• Sâmbătă – duminică, între orele 10:00 și 19:00

[citeste si]

Bilet intrare

* Adulti/studenti: 30 lei/zi
* Intrare gratuita: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate
Acces
* Pietonal: Porțile A, B, C si D, cu intrare dinspre: Piata Presei libere, Bulevardul Expoziției și Strada Parcului;
* Auto: Porțile B, C si D, cu intrare dinspre: Bulevardul Expoziției și Strada Parcului.
* Tarif parcare: 3 lei/ora

Repere SIAB 2018:

• 27.000 mp - spațiu de expunere la interior
• 2 săli de conferință dotate la standarde internaționale
• peste 20.000 mp - spațiu de expunere la exterior
• spațiu amenajat pentru drive-test mașini electrice
• spațiu destinat traseelor off-road
• 2000 de locuri de parcare cu acces facil din Bulevardul Expoziției și Strada Parcului
• evenimente conexe de interes atât pentru vizitatorii specialiști, cât și pentru firmele expozante: sesiuni de off-road, drive-test și workshop-uri cu teme de interes pentru vizitatorii specialiști și pasionații de automobile.

În weekendul de debut al SIAB, în Centrul Expozițional Romexpo au loc alte două evenimente dedicate profesioniștilor, dar și publicului larg, Salonul Nautic Internațional București (târg dedicat domeniului nautic) și Fishing & Hunting Expo (târg de pescuit și vânătoare).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel