SFÂNTUL NICOLAE, 6 decembrie. Cea mai puternică rugăciune

Sfântul Nicolae
Sfântul Nicolae

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae este prăznuită de Biserica Ortodoxă la data de 6 decembrie.

SFÂNTUL NICOLAE, 6 decembrie. Cea mai puternică rugăciune. Una dintre cele mai cunoscute datini se referă la faptul că cei mici primesc cadouri în ghetuțele curate. De asemenea, credincioșii se duc la biserică să se roage.

SFÂNTUL NICOLAE, 6 decembrie. Cea mai puternică rugăciune. Pe 6 decembrie, este bine să rostești rugăciunea către Sfântul Nicolae, despre care se spune că aduce pace și liniște în suflet, te ferește de necazuri.

SFÂNTUL NICOLAE, 6 decembrie. Cea mai puternică rugăciune: O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrab a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel