Sfântul Mormânt din Ierusalim, închis în semn de protest

Sfântul Mormânt din Ierusalim a fost închis pe perioadă nedeterminată la ordinul principalelor biserici creştine.

Sfântul Mormânt din Ierusalim, locul în care conform tradiţiei creştine a murit şi a reînviat Iisus Hristos, a fost închis pe perioadă nedeterminată la ordinul principalelor biserici creştine, în semn de protest faţă de impunerea de către Israel a taxelor imobilare de care sunt scutite de secole, relatează duminică EFE.

"Noi, capii Bisericilor care administrează Sfântul Mormânt şi statu-quoul lăcaşurilor sfinte din Iersualim - Patriarhatul greco-ortodox, Sfântul Scaun şi Patriarhatul Armean - urmărim cu mare preocupare campania sistematică împotriva bisericilor şi comunităţilor creştine pe Pământul Sfânt", au subliniat liderii religioşi. 

Iisus a fost răstignit pe pământul Bisericii Sfântului Mormânt


Biserica Sfântului Mormânt, supranumită şi Biserica Sfintei Învieri de către creştinii răsăriteni, este o biserică creştină care acum se află în interiorul fortificaţiilor Oraşului Vechi al Ierusalimului. Pământul pe care este construită biserica este cinstit de mulţi creştini ca fiind Golgota, unde Iisus Hristos a fost răstignit, după cum atestă Noul Testament.

De asemenea, include locul unde Iisus a fost înmormântat. Încă din secolul al IV-lea, biserica a fost un important loc de pelerinaj, iar partea care este administrată de ortodocşi este în grija Bisericii Ortodoxe din Ierusalim.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel