Sfânta Parascheva, 14 octombrie. Ce trebuie să împarți azi, pentru fericire și noroc

Sfânta Parascheva, 14 octombrie. Ce trebuie să împarți azi, pentru fericire și noroc. Pe data de 14 octombrie, este prăznuită Sfânta Parascheva. Ce se împarte în această zi.

Sfânta Parascheva, 14 octombrie. Ce trebuie să împarți azi, pentru fericire și noroc. O superstiție străveche spune că, printre alimentele consumate sau care sunt date de pomană nu trebuie să se numere poamene cu cruce, nuci, castraveți și pepene roșu. Se împart must, vin nou, pâine și lipie.

Sfânta Parascheva, 14 octombrie. Ce trebuie să împarți azi, pentru fericire și noroc. De asemenea, cei care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași trebuie să poarte o broderie specială. Tot astăzi, tradiția populară le interzice femeilor cusutul, mâncarea sau orice alte treburi în gospodărie. Altfel, se spune că te vei alege cu dureri de cap și de ochi.

Sfânta Parascheva, 14 octombrie. Ce trebuie să împarți azi, pentru fericire și noroc. Potrivit tradiției, în popor se spune că dacă ești însărcinată și urmează să fii mămică, este recomandat să împarți din bucatele tale cu copiii sărmani. Așa, Sfânta te va ocroti la naștere, iar nașterea copilului va fi ușoară și fără de dureri.

Sfânta Parascheva, 14 octombrie. Ce trebuie să împarți azi, pentru fericire și noroc. Azi se fac previziuni ale vremii. De Sfânta Parascheva se fac previziuni despre vreme, ținând cont și de somnul oilor. Dacă oile dorm înghesuite și strânse laolaltă în ziua de 14 octombrie, ciobanii spun că iarnă va fi una grea, lungă și friguroasă. Dacă ele dorm risipite, iarna va fi blândă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel