Urmărește emisiunea live


Sfânta Ana, 25 iulie. Ce nu este bine să faceți

Sfânta Ana, 25 iulie. Pe 25 iulie este Sfânta Ana. Miercuri, Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Adormirea Sfintei Ana, mamă Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Sfânta Ana, 25 iulie. Sfântă Ana a devenit bunica Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Această se trăgea din neamul lui Levi și este cel mai mic copil al Preotului Matan și al soției acestuia Măria. Celelalte două fețe se numeau Măria și Sovi. Măria s-a căsătorit la Betleem și a născut-o pe Salomi, în timp ce Sovi s-a căsătorit și ea la Betleem și a dat naștere unei fețe pe nume Elisabeta, nimeni altă decât mamă Sfântului Ioan Botezătorul. Ana l-a luat de soț pe Ioachim din Galileia și a dat naștere Maicii Domnului, Prea Sfantei Fecioare Măria, Născătoarei de Dumnezeu Fecioară. Astfel, putem afirmă că Elisabeta, Salomea și Maica Domnului erau verișoare, iar Mântuitorul era verișor de gradul doi cu Sfântul Ioan Botezătorul.

Sfânta Ana, 25 iulie. Sfânta Ana i-a dat naștere Maicii Domnului, fecioară pe care Dumnezeu o alesese că fiind cea mai sfântă din neamul omenesc și singură femeie vrednică și curată a vremii care să îi dea naștere Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Pe când Măria a împlinit vârstă de trei ani, Ana o duce la Templu și o oferă în slujbă Domnului, în timp ce Sfântă Ana își va petrece restul vieții în post și rugăciune. Mai mult decât atât, Ana face fapte bune bune celor nevoiași, așteptând clipă în care ceea ce promisese Dumnezeu se va adeveri. La vârstă de 69 de ani trece în neființă și Dumnezeu o ia alături de el în Ceruri. Conform Tradiției Bisericești, Fecioară Măria își pierduse ambii părinți încă de când avea doar 11 ani și era la Templu.

Sfânta Ana, 25 iulie. Există câteva lucruri de care oamenii țin cont de Sfânta Ana pentru a le merge bine tot anul:

1. Nu ai voie să leneveşti ori să te culci devreme căci oamenii puturoşi nu vor avea noroc în faţa lui Dumnezeu. De asemenea, dacă eşti solicitat într-o muncă mai dificilă, nu spune nu din prima fără să încerci să te apuci de treabă.

2. Ai voie să speli haine dar numai după ora 12, după terminarea slujbei din biserică.

3. Nu uita să dai de pomană alimente celor săraci. Pentru că este o zi care aminteşte de adormirea mamei celei mai sfinte dintre sfinţi, miercuri ne amintim şi de cei trecuţi în nefiinţă din familie. Aprinde o lumânare pentru ei şi spune o rugăciune.

4. În anumite zone din Ardeal, bunicii sau cei bătrâni ung frunţile copiilor cu apă sfinţită făcând semnul sfintei cruci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel