Sesizare CCR, hotărâri guvern. Șerban Nicolae: E profund anormal

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, intenționează să facă sesizarea ce urmează să fie transmisă CCR pentru a se stabili dacă procurorii pot ancheta hotărâri de Guvern.

Liderul grupului senatorilor social-democraţi, Şerban Nicolae, a reacționat cu privire la acest subiect.

"În general, este anormal ca cineva să-i ceară socoteală Președintelui Senatului pentru că își exercită atribuțiile. Potrivit Constituției, Guvernul își desfășoară activitatea sub autoritatea Parlamentului. Parlamentul este cel care îi dă votul de încredere. Parlamentul este cel care îl controlează și sancționează prin moțiuni. Din acest punct de vedere, dacă cineva încearcă să schimbe regulile constituționale și să stabilească cine face și cine nu face parte din Guvern, cine are limite legale și cine nu are în exercițiul funcției guvernamentale, atunci înseamnă că este nevoie să sesizăm din nou, din păcate, CCR.

Noi, ca Parlament, trebuie să facem controlul asupra actelor Guvernului. În privința hotărârilor de guvern, o pot face instanțele judecătorești de contencios administrativ. E profund anormal să apelăm la CCR ca și cum în funcțiile de conducere de la DNA, de la Parchetul General ar fi niște nepricepuți care tot timpul să fie trași de mânecă. Problemele acestea nu au existat până acum pentru simplu motiv că aceste funcții au fost ocupate de oameni știutori de carte care nu aveau nevoie de CCR pentru a le spune ce spune Constituția și cum se organizează instituțiile statului român, care sunt raporturile dintre acestea. Din păcate, ajungem mult prea des și mult prea anormal la CCR cu tot felul de situații de acest gen. Îmi pare rău să o spun, dar fie este foarte multă incompetență, fie foarte gravă rea-credință în exercitarea atribuțiilor de către persoane care ocupă totuși funcții publice importante în statul român", a zis Șerban Nicolae la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel