Servicul 112 pentru surdo-muţi, lansat experimental la Buzău

serviciul 112
serviciul 112

Serviciul 112 pentru surdo-muţi a fost lansat experimental, joi, la Buzău şi va deveni operaţional în judeţ la sfârşitul lunii septembrie.

serviciul 112Serviciul din Buzău ar putea prelua apelurile de urgenţă 112 din întreaga ţară, fiind încadrat cu interpreţi profesionişti în limbajul mimico-gestual.

„În premieră naţională, astăzi, am realizat prima probă cu privire la funcţionarea apelurilor persoanelor surdo-mute în situaţii de urgenţă. Cu ajutorul prefectului Paul Beganu am reuşit să obţinem şi să dotăm un birou care va prelua mesajele celor peste 700 de persoane cu handicap auditiv şi de vorbire din judeţul Buzău", a declarat Ionica Tarău, preşedintele Asociaţiei 1 Iunie, la dezbaterea proiectului "Ai dreptul să ştii, ai dreptul să fii informat!“, care vizează accesul persoanelor cu dizabilităţi la comunicare.

Prefectul judeţului a declarat servicul 112 pentru persoanele surdo-mute va deveni operaţional la sfârşitul acestei luni, informează Agerpres.

"Probele au fost convingătoare, avem probleme cu achiziţionarea video-telefoanelor şi va trebui să completăm partea de logistică", a spus Beganu.

Potrivit sursei citate, de biroul 112 din Buzău ar putea beneficia persoanele cu dizabilităţi din întreaga ţară.

"La nivel naţional sunt peste 30.000 de persoane surdo-mute care ar putea beneficia de biroul de la Buzău ce va fi încadrat cu interpreţi profesionişti în limbajul mimico-gestual", a spus Beganu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel