Serviciul militar obligatoriu ar putea fi reintrodus. Presiuni din partea partidelor

Alianţa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă), cel mai mare partid de opoziţie din parlamentul german, a făcut apel la reintroducerea serviciului militar, sporirea cheltuielilor militare şi înnoirea angajamentului faţă de NATO, informează joi dpa.

Într-un document de strategie publicat joi, AfD a cerut totodată modificări ale Constituţiei care să permită armatei germane - the Bundeswehr - să fie desfăşurată în interiorul graniţelor ţării, în caz că este nevoie, şi să protejeze frontierele.

Securitatea internă şi externă a ţării noastre nu mai poate fi protejată separat, se menţionează în documentul citat.

Germania ar trebui să se concentreze pe susţinerea Alianţei Nord-Atlantice conduse de SUA, să joace mai degrabă rolul principal în NATO, decât să se implice în alcătuirea unei armate a Uniunii Europene, se mai arată în documentul menţionat. AfD, care a provocat controverse cu atitudinea sa antiimigraţie, atacă politicile în domeniul apărării ale coaliţiei de guvernare, cerând o restaurare a Bundeswehr-ului.

Suspendarea recrutării, în vigoare în Germania până în 2011, a pus în pericol securitatea Germaniei, potrivit documentului AfD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel