Apusul unei ere: telegrafia în Belgia dispare

Serviciul de telegrame din Belgia urmează să se oprească la sfârşitul acestui an.

La o sută șaptezeci și unu de ani după transmiterea primului mesaj electronic pe o linie care se desfășoară alături de calea ferată dintre Bruxelles și Antwerp, expedierea finală va fi trimisă și primită pe 29 decembrie.

Faptul că această tehnologie a secolului al XIX-lea este încă în desfășurare în vremurile existenţei Instagram și Snapchat poate părea destul de ciudată - mai ales atunci când considerați că Marea Britanie, care a inventat telegrama în anul 1830, a abandonat-o încă din 1982.

Statele Unite i-au urmat exemplul în 2006 și chiar India, care a fost de departe cea mai mare piață mondială pentru telegramă, și-a închis serviciul în 2013.

Doar 10 companii și o mână de clienți individuali au ținut sistemul belgian până acum. Acesta a fost folosit în principal de executorii judecătorești, care aveau nevoie de un sistem care să ofere garanții legale de expediere și de primire.

Înainte de inventarea telefonului, telegrama a fost primul sistem care a permis transmiterea mai mult sau mai puțin instantanee a mesajelor electronice pe distanțe lungi. Impulsurile electronice de la aparatul expeditorului - codul Morse au devenit cel mai comun sistem - au fost traduse în text la capătul primitor, mai întâi de către operatorul uman și apoi în cele din urmă de mașină.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel