Serviciile turistice, garantate. Decizie a Guvernului

Guvernul va adopta, în şedinţa de joi, un act normativ care se referă la garantarea pachetelor de servicii turistice în deplină concordanţă cu directiva europeană în domeniu, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, precizând că "turistul trebuie protejat". 

"Un act normativ important pe care îl vom adopta astăzi se referă la garantarea pachetelor de servicii turistice în deplină concordanţă cu directiva europeană în domeniu. Am plecat de la premisa că turistul trebuie protejat. Aceasta este acum principala noastră preocupare. Românii îşi fac planuri de vacanţă, fac economii pentru a petrece câteva zile fără griji. Este datoria noastră să găsim modalităţi de garantare deplină a banilor pe care cetăţenii îi rezervă pentru zilele de vacanţă. Este un proiect discutat în detaliu cu operatorii din turism, cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi cu reprezentanţii Comisiei Europene", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern. 

Potrivit şefei Executivului, soluţiile introduse în acest act normativ sunt: poliţe de asigurare, scrisori de garanţie bancară şi un fond mutual. 

"Ministerul Turismului a avut discuţii cu asiguratorii, care au pregătit deja un pachet pentru o astfel de asigurare pentru agenţiile de turism. Pentru că mulţi români aleg să îşi petreacă vacanţele în afara ţării, acest act normativ prevede şi procedura specială de repatriere a turiştilor români aflaţi în dificultate. Aşadar, nu vom mai avea cazuri în care românii să fie abandonaţi, practic, în diferite colţuri ale lumii. În acelaşi timp, punem în acord legislaţia naţională cu cea europeană în ceea ce priveşte garantarea pachetelor turistice", a mai afirmat Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel