EXCLUSIV  Cum îți dai seama că ești ținta unor servicii de intelligence: Nu există coincidențe sau prietenii- VIDEO

Nicolae Nițu a dezvăluit în cadrul dezbaterii ”Intelligence-ul - rol și necesitate în societatea modernă”, organizată de Marea Lojă Națională din România, cum se face recrutarea de către un serviciu străin de intelligence și cum îți seama că ești o țintă. 

Nicolae Nițu și-a început discursul prin a spune: ”Sunt un ilustru anonim în comparație cu antevorbitorii mei, dar asta pentru cineva care a activat în domeniul counterintelligence echivalează cu o performanță deosebită”. 

Privind în sală, el a văzut manageri, tineri care vor ocupa funcții de conducere, context în care se vor confrunta cu spionajul industrial. El le-a atras atenția că, mai devreme sau mai târziu, vor face obiectul unul studiu ale unor entități străine de intelligence. 

Nicolae Nițu subliniază că-n intelligence ”nu există coincidențe sau prietenii, doar interese și conjuncturi favorabile”. El subliniază că se fac studii aprofundate pentru atingerea unor obiective diverse, ce au la bază elemente banale. Studiile pun accentul pe ”sensibilități și particularități ce pot fi transformate în vulnerabilități ale persoanei vizate” și se desfășoară ”natural, în timp”. 

Dificultatea constă în identificarea persoanei/lor cu acces la informațiile respective. După identificare, urmează studii aprofundate pentru a putea alege cea mai potrivită persoană care să fie recrutată. În acest context, entitățile străine de intelligence se folosesc de absolut oricine poate furniza informații despre persoana vizată: familie, colegi, prieteni apropiați, absolut oricine care, conștient sau nu, poate sprijini la întocmirea profilului psiho-comportamental al persoanei urmărite. Sunt avute în vedere toate elementele care pot deveni vulnerabilități. În paralel, sunt desfășurate studii în cadrul unor echipe se psihologi și sociologi, care să releve cea mai potrivită modalitate de abordare a țintei astfel încât să fie cât mai ușor de manipulat.” a dezvăluit Nicolae Nițu. 

El a subliniază că ”cel care în aplicare rezultatul tuturor acestor demersuri poate fi oricine, poate fi persoana pe care ați cunoscut-o în avion, noul vecin care s-a mutat în garsoniera de vizavi, tipul pe care l-ați cunoscut la petrecerea unui prieten pe care l-ați cunoscut ca persoana care vă poate rezolva o problemă care vă frământă de mult timp sau Gigel, băiatul bun la toate, care vă repară calculatorul când aveți o problemă.”

Nicolae Nițu a vorbit și despre posibilitatea ca spionul să nu întrebe nimic, ci pur și simplu să-i față țintei un cadou prin intermediul căruia să-și ia toate informațiile necesare. 

Dezvăluirile sale au continuat în cadrul conferinței și le puteți urmări în video de mai jos: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel