EXCLUSIV  Sergiu Andon: Cine este cel care știa ultimele cuvinte ale lui Toma Caragiu

toma_caragiu_mircea_diaconu
toma_caragiu_mircea_diaconu

Avocatul Sergiu Andon a povestit, la Interviurile DC News, despre starea de spirit publică care se crease în jurul morții actorului Toma Caragiu și cum ultimele sale cuvinte nu le știa, probabil, decât o persoană care nu avea voie să le spună.   

Andon povestește despre perioada imediată cutremurulului din 4 martie 1977, când era reporter și fusese desemnat să transmită chiar din zona în care se prăbușise blocul în care locuia marele actor Toma Caragiu, prins sub dărămături.

"Eu am fost reporter la cutremur chiar în jurul ruinelor și transmiteam de acolo. La blocul Scala chiar am găsit carnetul de note al unui văr printre ruine. Centrul de interes era blocul Colonadelor că se știa că Toma Caragiu era între acele ruine. Și fiind o personalitate atât de îndrăgită, atât de iubită, sigur că lumea dorea să îl vadă salvat. Lumea se întreba dacă a rămas blocat în ruina casei sau dacă apucase să iasă pe scări ceea ce nu era indicat la cutremur”, a zis Sergiu Andon.

Securistul care nu avea voie să vorbească

Andon a povestit că în toată acea agitație i-a venit o idee care, deși era o pură teorie, era foarte plauzibilă. "La acel moment, Caragiu era cu Bocăneț. Era greu de crezut că nu sunt urmăriți și ascultați de Securitate și de aceea mi-am imaginat că agentul care îi asculta ar fi putut afla ultimele lor cuvinte și, așa s-ar fi aflat dacă au ieșit pe scări, sau dacă au rămas în casă, numai că acesta nu ar fi avut voie să spună. A fost o idee a mea să scriu un astfel de subiect, dar bineînțeles că nu am făcut-o la acea vreme", și-a amintit avocatul.   

Iata aici discuția cu avocatul Sergiu Andon: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel