Sepp Blatter a acţionat în justiţie FIFA. Zeci de ceasuri de recuperat

Fostul președinte FIFA Sepp Blatter a acţionat în justiţie FIFA pentru a cere daune morale și a-și recupera câteva zeci de ceasuri.

Sepp Blatter, preşedinte al FIFA între 1998 şi 2015, a declarat pentru BBC că a acţionat în justiţie forul fotbalistic mondial pentru a obţine 'daune morale' şi a recupera circa 60 de ceasuri ce au rămas în posesia acestei instanţe. Blatter a indicat că este la dispoziţia autorităţilor franceze, dacă acestea doresc să-l audieze ca martor în legătură cu atribuirea Cupei Mondiale din 2022 Qatarului. 'Sunt pregătit să ajut la clarificarea tuturor acestor situaţii. Am auzit că vor să discute cu mine', a spus elveţianul, în vârstă de 83 de ani.

Mandatul lui Blatter la conducerea FIFA s-a încheiat în urma unui scandal de corupţie, iar el a fost suspendat pentru şase ani din orice activitate legată de fotbal.

Platini, implicat și el

Blatter a fost găsit vinovat de efectuarea unei plăţi ilegale de 1,82 milioane de euro către fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini. Cei doi au negat comiterea oricărei nereguli. Platini a fost reţinut recent de autorităţile franceze pentru audieri în cadrul anchetei ce vizează atribuirea Cupei Mondiale din 2022 Qatarului.

Anchetatorii francezi suspectează că atribuirea surprinzătoarea a acestei competiţii emiratului din Golf, în anul 2010, s-a datorat unor acte de corupţie. Blatter a fost deja audiat de autorităţile franceze în acest caz în 2017. Elveţianul a negat de asemenea că ar fi primit bani după Cupa Mondială 2014. Blatter, care este vizat de patru ani de o anchetă a justiţiei elveţiene, a afirmat că această investigaţie ar trebui închisă.

Citește și: CM 2022 - FIFA face presiuni puternice asupra Iranului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel