Senatul, convocat pentru votul din Diaspora. Tăriceanu: Vajnicii care ţipau au strălucit prin absenţă

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris pe pagina sa de Facebook că şedinţa de senat convocată astăzi nu a putut avea loc din cauza lipsei de cvorum şi a atacat opoziţia de lipsă de interes. 

"Am convocat pentru azi ședința Biroului Permanent al Senatului pentru a demara procedurile legale referitoare la legea privind votul în străinătate. Ieri, Comisia comună a Senatului și Camerei Deputaților condusă de senatorul ALDE Dorin Bădulescu a reușit să adopte forma finală a votului în diaspora. Aceste modificări la legea existentă s-au realizat printr-un consens pe care îl salut și care îmi doresc să fie un bun exemplu de cum se pot elabora legile în Parlament, atunci când lucrările sunt conduse cu o minimă înțelepciune și diplomație.

Astăzi trebuia să decidem în ședința Biroului Permanent ca proiectul de lege să fie transmis spre avizare instituțiilor abilitate, astfel încât luni să primim avizele, să îl repartizăm la Comisia juridică și tot luni după amiază în ședința de plen să putem adopta proiectul de lege, urmând ca după aceea să îl trimitem și la Camera Deputaților, care e cameră decizională", a scris Tăriceanu. 

Atac la opoziţie 

"Am fost la ședința Biroului, unde a fost prezentă și presa: au fost 4 membri ai Biroului Permanent. Vașnicii reprezentanți ai PNL și USR, care au urlat ca din gură de șarpe că românii au fost umiliți la alegerile din 26 mai, au „strălucit” prin absență. Dovedesc încă o dată că totul a fost numai o speculație politică și un joc penibil ca să plângă pe urma românilor din diaspora și nu îi preocupă cu adevărat care e soluția pentru a îndrepta lucrurile. Altfel, ar fi fost prezenți la ședința Biroului Permanent pentru a demara procedurile așa cum am prezentat.

Sper ca următoarea ședință pe care am convocat-o pentru luni dimineață la ora 10 să aibă cvorumul necesar, astfel încât deciziile anunțate să poată fi luate și, evident, să urgentăm procedura și adoptarea proiectului lege, în așa fel încât în această sesiune, săptămâna viitoare, el să fie adoptat, să meargă spre publicare în Monitorul Oficial.

Eu, cel puțin, vreau să arăt tuturor românilor din diaspora, pe care îi respect, că nu a existat niciun fel de intenție ascunsă din partea vreunei autorități a statului de a le împiedica dreptul la vot. Ceea ce face Parlamentul acum cred că e cea mai bună demonstrație pentru a demonta aceste aserțiuni", a scris liderul ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel