EXCLUSIV  Senatorul Marinescu îl contrazice pe Tudor Ionescu în cazul câinelui spânzurat. Ce pedeapsă poate primi făptaşul

Marius Marinescu a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, care este pedeapsa prevăzută de lege pentru bărbatul care a spânzurat un câine de o ţeavă de gaze lângă un bloc din centrul Capitalei, în calitate de chiar iniţiator al legii. 

"Vreau să fac aceste clarificări pentru că am văzut că toată lumea îşi dă cu părerea, ba că legea spune că poate primi maxim un an, ba o amendă. Legea stipulează clar ce pedeapsă poate primi făptaşul. Este vorba despre Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 155/2001, care la articolul 14, alineatul 2, litera a, spune foarte clar că 'nerespectarea dispoziţiilor art. 6 alin. (2), precum şi cruzimile faţă de animale, prevăzute la art. 6 alin. (2) din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 lei la 10.000 lei şi confiscarea câinilor'.

Este vorba, aşadar, de o pedeapsă de până la 3 ani de închisoare, nu un an, sau o amendă între 1.000 şi 10.000 de lei. M-am luptat ani de zile să dau legea asta de protecţie a animalelor. Să le spunem judecătorilor, procurorului care va ancheta cazul ăsta, cruzimea asta împotriva câinelui spânzurat, că asta e sancţiunea pe care trebuie să o aplice şi în toate cazurile cruzimii faţă de câini. Şi iubitorii de animale trebuie să ştie de legea asta, pentru a şti ce să scrie în plângere, atunci când o fac", a declarat Marius Marinescu pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Poliția l-a identificat pe individul care a spânzurat un câine în Capitală

Tudor Ionescu cere implicarea Guvernului pentru schimbarea legii 

"Nu îmi dau seama de ce astfel de cazuri se întâmplă. Este revoltător că ele au loc, că au loc în Capitală. Sunt revoltătoare oriunde ar avea loc, dar vorbim de kilometrul zero al Bucureştiului, în centrul oraşului. Vorbim de o infracţiune, din punct de vedere legal, articolul 85 din legea 2015/2004, se stipulează clar acolo că e vorba de ucidere cu intenţie, adică infracţiune, care se pedepseşte cu închisoare de până la un an", a spus Tudor Ionescu, pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Câine spânzurat în București. Se cere implicarea Guvernului Orban. Reacție DURĂ: "Sunt viitorii criminali în serie ai României"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel