Senat: Șoferii pot alege perioada de suspendare a permisului într-un interval de 365 de zile

Bord auto - foto ilustrativ
Bord auto - foto ilustrativ

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, o propunere legislativă prin care conducătorii auto ar putea să îşi aleagă dintr-un an calendaristic perioada de suspendare a permisului auto, atunci când aceasta se face pentru o încălcare minoră a regulii de circulaţie.

Termenul pentru dezbatere şi vot în Senat - prima Cameră sesizată în acest caz - s-a împlinit pe 7 septembrie, iar nota de adoptare tacită a Ordonanţei a fost citită, miercuri, în plen, de preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu.

,,În cazul suspendării provizorie a permisul auto, conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o. Conducătorul auto poate să-şi aleagă perioada suspendării, potrivit faptei contravenţionale pe care a săvârşit-o, într-o perioadă de 365 de zile de la data săvârşirii faptei contravenţionale', arată proiectul de lege adoptat tacit de Senat.

În expunerea de motive, iniţiatorii Alexandru Băişanu şi Adrian Mocanu explică că de prevederile legii ar beneficia şoferii care şi-ar 'putea pierde pâinea' pentru o abatere minoră de la o regulă de circulaţie. 'La nivel naţional avem o problemă mare legată de suspendarea permiselor de conducere ale şoferilor', se mai arată în expunerea de motive. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel