Semnal pentru PSD: Ce nu a zis Iohannis în discursul de la jurământul de învestire. Chirieac: Președintele nu mai are nicio miză

Parlament FOTO AGERPRES
Parlament FOTO AGERPRES

Klaus Iohannis a depus, sâmbătă, la Parlament, jurământul de preşedinte al României pentru noul mandat de cinci ani.

Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că preia "cu multă emoție" cel de-al doilea mandat de președinte. "Știu ce avem de făcut și voi aduce alături de mine forțele politice autentic democratice pentru ca această viziune să devină realitate", a mai zis el.

Bogdan Chirieac a reacționat după discursul lui Iohannis de la preluarea celui de-al doilea mandat de președinte.

”Mi s-a părut interesant discursul domnului președinte. Dacă ar duce la bun sfârșit ce a susținut sâmbătă, Klaus Iohannis ar putea intra în istorie. Primul mandat nu a fost glorios, însuși domnia sa ne-a zis că cea mai importantă realizare a fost că a dat jos Guvernul PSD, altminteri Guvern perfect legitim, votat de Parlament.

Din ceea ce ne-a zis în discurs rezultă că în mandatul al doilea dorește să pună capăt războiului româno-român, lucru care nu s-a întâmplat în primul mandat. Adică războiul a rămas de la Băsescu și a continuat. În plus, dorește să creeze premisele necesare dezvoltării României. Din acest punct de vedere, dacă lucrurile vor sta așa, are toate șansele să intre în istorie”, a spus analistul politic la Antena 3.

Ce înseamnă autentic democratic?

”A zis că va colabora cu toate partidele autentic democratice. Ce înseamnă autentic democratic? Poate vom afla într-o viitoare conferință de presă”, a zis Bogdan Chirieac.

Nicio referire la PSD

Analistul politic a observat că, în discursul de la jurământ, Klaus Iohannis nu a mai zis nimic despre războiul cu PSD.

”Văd că nu a mai spus că este în război cu PSD. A fost o strategie de campanie. Am senzația că și președintele Ciolacu i-a întins o mână. I-am văzut astăzi umăr la umăr la Parlament. În interviul de vineri de la DC News, Marcel Ciolacu a lăsat ușa deschisă și pentru o alianță cu PNL după alegeri. Cred că România a obosit de atâta război, iar președintele Iohannis nu mai are o miză, nu mai are încă un mandat de câștigat. Este cea mai bună oportunitate să pună România pe roate”, a adăugat Bogdan Chirieac.

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă vede o alianță între PSD și PNL

Amintim că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că președintele Klaus Iohannis este și președintele său, în contextul unui nou proiect național. El a mai zis că războiul declarat de Iohannis PSD-ului a fost în primul mandat.

”O alianță nu, dar nu exclud un proiect național comun cu PNL. Lucrul acesta ar trebui să vină de la marii jucători sau lideri politici ori de la președintele României. Președintele, aflându-se la al doilea mandat, este posibil să vină cu un proiect național", a zis Marcel Ciolacu.

”Președintele României e și președintele meu!", a subliniat Ciolacu la DC News.

Referitor la afirmațiile lui Klaus Iohannis, cum că se află într-un război cu PSD, Ciolacu a explicat că ”a zis în primul mandat", dar situația e diferită acum, când social-democrații se află în Opoziție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel