Seminar al Asociaţiei Europene a Economiştilor Agrari, cu tema Sisteme agricole sustenabile şi reziliente în Uniunea Europeană

Academia Română va găzdui joi deschiderea lucrărilor celui de-al 173-lea Seminar al Asociaţiei Europene a Economiştilor Agrari, cu tema: Sisteme agricole sustenabile şi reziliente în Uniunea Europeană. Seminarul este organizat de Institutul de Economie Agrară al Academiei Române, în perioada 26-27 septembrie 2019.

Cel de-al 173-lea Seminar va reuni la Bucureşti experţi în domeniul economiei agrare din mai multe ţări europene, pentru a discuta despre modul în care fermierii europeni fac faţă provocărilor economice, sociale şi de mediu, dar şi despre felul în care politicile Uniunii Europene pot contribui la creşterea capacităţii sistemelor agricole de a face faţă şocurilor şi schimbărilor prezente şi viitoare.

Sesiunea plenară se va desfăşura în Aula Academiei Române şi va prilejui dezbateri pe marginea unor subiecte precum Politica Agricolă Comună post 2020, problematica de mediu şi capacitatea sistemelor agricole de a face faţă provocărilor din mediul extern, pe baza prezentărilor susţinute de reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai factorilor de decizie din România şi ai unor institute de cercetare şi universităţi de prestigiu din Austria, Olanda şi Marea Britanie.

EAAE este o asociaţie profesională voluntară înregistrată în Olanda, în anul 1975, care reuneşte economişti agrari sau economişti interesaţi de problemele agriculturii, industriei alimentare şi celei de dezvoltarea rurală din Europa. Asociaţia urmăreşte să promoveze cunoaşterea şi înţelegerea economiei agricole, în special în contextul european şi să promoveze schimbul de experienţă, de idei şi informaţii între economiştii agrari. La fiecare trei ani, EAAE organizează un congres, la fiecare doi ani un workshop pentru doctoranzi, iar în fiecare an organizează seminare dedicate mai multor subiecte specifice.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel