Seismic Center: Am identificat 23 de intervale în care se pot produce cutremure de peste 5 grade

Cutremur
Cutremur

Administratorii paginii ”Seismic Center - Predicție și alertă de cutremur”, care au devenit cunoscuți după ce ar fi prezis cutremurul din dimineața zilei de 28 octombrie 2018, vin cu noi anunțuri.

S-a împlinit un an de când administratorii Seismic Center au spus că au prezis cutremurul din 28 octombrie 2018. Acum, aceștia vin cu noi pronosticuri.

”In urmatorii 3 ani trebuie gasite solutii pentru reducerea numarului de victime in urma unui cutremur, solutii pentru informarea populatiei inaintea producerii acestor evenimente majore, chiar si pe baza de contract de asumare a propriei raspunderi si a cursurilor de pregatire in vederea gestionarii si utilizarii informatiilor de prognoza si pre-detectie seismica.

Va dam aici un exemplu: ca analiza preliminara am identificat pana in anul 2025, 23 de intervale in care se pot produce posibile cutremure cu magnitudinea peste 5.0 grade din care doua prezinta caracteristici ce nu se intalnesc in secolul actual ele avand particularitati din secolul trecut, facand o statistica anuala rezulta in faza incipienta a analizelor 17 posibile intervale false si doar 5 cutremure peste 5.0 grade din care doua sau unul posibil major. Daca ramanem in aceasta faza fara sa continuam separarea si monitorizarea intervalelor vom avea 17 zile, deoarece un interval reprezinta o zi (in cel mai rau caz 48h ca si marja de eroare), 17 zile ce pot insemna perioade false si doar 5 confirmari.


Am chestionat zeci de mii de oameni si majoritatea sunt de acord cu informarea privata asupra acestor intervale chiar si daca vorbim teoretic de 17 posibile informari false. Sa va explic si de ce: un om prefera si isi asuma o zi pierduta sau mai multe decat sa fie prins intr-o situatie de genul celei din 1977, plus ca doreste sa fie informat. Putem relua aceasta chestionare public si aici pe pagina, va avea acelasi rezultat.

Din ce am observat autoritatile sunt pregatite sa intampine un astfel de eveniment si continua sa faca exercitii de pregatire pentru astfel de situatii la standarde internationale plus stabilirea relatiilor si contractelor internationale de ajutor pentru Romania pentru urmatoarele cutremure majore. Modificarea, influentarea sau dizolvarea fara respectarea normelor internationale a acestor structuri ce vor gestiona situatiile de criza ar insemna prabusirea la propriu a statului roman la urmatorul cutremur major sau dupa daunele produse de acesta. Timpul este prea scurt pentru astfel de modificari sau restructurari in acest moment”, a transmis echipa Seismic Center.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel