Seism puternic în insula Java

Cutremur
Cutremur

Un seism cu magnitudinea 5,7 s-a produs duminică după-amiază în provincia indoneziană Central Java, a anunţat agenţia de climatologie şi geofizică din această ţară, potrivit DPA. 

Cutremurul produs în adâncul mării a avut loc la ora locală 4:32 PM (09:32 GMT), la o adâncime de 10 kilometri şi a avut epicentrul la circa 88 de kilometri sud-vest de oraşul Cilacap. 

Agenţia indoneziană de climatologie şi geofizică (BMKG) nu a emis niciun avertisment referitor la un potenţial tsunami şi nu au fost raportate persoane rănite sau pagube până la ora transmiterii acestor informaţii. 

Agenţia publică de presă Antara a relatat că rezidenţii din cartierul Kulon Progo, în provincia Yogyakarta, au fugit din locuinţe în momentul în care seismul a zguduit regiunea pentru circa şapte secunde. 

Un rezident local a povestit că era în mijlocul unei conversaţii cu un vecin când au simţit scaunele legănându-se. Aceştia au părăsit imediat locuinţa. 

Bărbatul a relatat că este încă traumatizat de seismul cu magnitudinea 5,9 din mai 2006, care a ucis aproape 6.000 de persoane şi a avariat grav mai multe clădiri printre care emblematicul complex de temple Prambanan.

Vezi și: Cutremur în România, 8 iunie 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel