Şeful NN Group, Lard Friese, va pleca anul viitor la rivala Aegon

Directorul general al grupului de asigurări NN, Lard Friese, va pleca anul viitor la rivala Aegon, pentru a-i succeda actualului şef Alex Wynaendts, au anunţat luni cele două companii olandeze, transmite Reuters. Încetarea contractului de muncă a lui Friese la NN Group este cu efect imediat, urmând să fie înlocuit din 1 octombrie cu actualul şef al activităţilor din Olanda, David Knibbe.

Friese, care a condus NN de când s-a separat de grupul financiar ING, în 2014, se va alătura Aegon la 1 martie şi ar urma să fie numit director general la Adunarea Generală a Acţionarilor din 15 mai. NN Group este cea mai mare companie de asigurări din Olanda, în timp ce majoritatea afacerilor Aegon este în SUA, unde deţine firma Transamerica.

Wynaendts, în vârstă de 60 de ani, este din 2007 directorul general al Aegon, şi la începutul anului fusese numit pentru un nou mandat de patru ani. În ultimii cinci ani, capitalizarea bursieră a Aegon a scăzut cu aproximativ 40% deoarece câştigurile au fost afectate de ratele scăzute ale dobânzilor şi cerinţele mai ridicate ale autorităţilor de reglementare. În schimb, acţiunile NN au crescut cu peste 50% de la listarea lor la Bursa de la Amsterdam, în 2014, pe fondul extinderii pe piaţa internă, unde în 2016 a achiziţionat rivala Delta Lloyd pentru 2,5 miliarde de euro.

În aprilie 2016, ING a finalizat vânzarea acţiunilor sale la NN Group, fosta sa divizie de asigurări, aşa cum s-a angajat în faţa Comisiei Europene în 2014. ING a fost salvată de statul olandez după criza financiară din 2008. În schimbul unui ajutor de stat de 10 miliarde de euro, Comisia Europeană a cerut ING să facă unele restructurări, printre care şi vânzarea activităţilor de asigurări. De 20 de ani, de când NN e prezentă pe piaţa din România, organizaţia contribuie la dezvoltarea pieţei locale de profil oferind celor 2,2 milioane de clienţi soluţii financiare: asigurări de viaţă şi sănătate şi pensii obligatorii şi facultative. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel