Şeful de cabinet al preşedintelui Andrzej Duda, propunerea Poloniei pentru postul de comisar european

Polonia l-a desemnat pe şeful de cabinet al preşedintelui Andrzej Duda, Krzysztof Szczerski, drept comisarul său european în viitoarea Comisie, a anunţat joi premierul Mateusz Morawiecki, relatează dpa. 

'Am propus candidatura lui Krzysztof Szczerski, care a fost un produs al cooperării cu preşedintele', a declarat Morawiecki după o întâlnire cu preşedinta aleasă a noii Comisii Europene, Ursula von der Leyen, care a efectuat joi o vizită la Varşovia. Krzysztof Szczerski cunoaşte la perfecţiune mecanismele Uniunii Europene şi instituţiile ei, a spus Morawiecki.

Este prea devreme pentru a discuta despre portofoliul pe care l-ar putea primi Szczerski în noul executiv comunitar, a mai spus premierul polonez. Szczerski a devenit şef de cabinet al preşedintelui Andrzej Duda în 2017, iar anterior a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe polonez şi în parlament, notează politico.eu.

Actualul comisar european polonez, Elzbieta Bienkowska, este responsabilă pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel