Șeful Dacia Renault cere dublarea taxei auto la Euro 3 și Euro 4

jerome oliver dece
jerome oliver dece

Directorul general Dacia Renault, Jerome Olive, intervine și el în dezbaterea publică privind proiectul timbrului de mediu pentru mașinile Euro 3 și Euro 4, invocând o dublare a taxei la aceste două categorii, scrie adevărul.ro.

Ministerul Mediului a organizat, vineri, la sediul instituției, o dezbatere privind proiectul de ordonanță pentru modificarea și completarea Legii nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule. Prezent la întrunire, Jerome Olive a solicitat dublarea valorii timbrelor de mediu prevăzute în ordonanță pentru autovehiculele Euro 3 și Euro 4.

"Cererea noastră este de a multiplica cu doi valoarea care este propusă acum în lege pentru maşinile cu Euro 3 şi Euro 4. Proiectul nu respectă aceste principii Euro 3 şi Euro 4. Aceste vehicule sunt foarte poluante nu numai din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, ci şi pentru celelalte noxe", a spus Olive.

Potrivit directorului general al Dacia Renault, cererea are în vedere şi descurajarea importurilor masive de maşini second-hand din alte ţări ale Europei, care, pe lângă faptul că poluează mediul, au impact negativ asupra industriei autohtone auto, precizând că, în acest fel, România nu va ajunge "coşul de gunoi al Europei", prin importul tuturor autovehiculelor second-hand din Europa.

La aceeaşi dezbatere, preşedintele Automobil Club Român (ACR), Constantin Niculescu, a declarat că noul proiect de lege duce consumatorul la încă trei ghişee, respectiv la Finanţe, Înmatriculări şi RAR, lucru care, în final, va favoriza creşterea corupţiei, pentru că "cetăţeanul nu va pierde vremea la alte trei ghişee şi va prefera să plătească pentru a scăpa mai repede".

Ministrul Rovana Plumb a explicat că actuala propunere legislativă urmăreşte reducerea emisiilor poluante şi înnoirea parcului auto. Demnitarul spune că plata pentru timbrul de mediu va fi efectuată o singură dată pe toată durata de funcţionare a maşinii, indiferent de câte ori aceasta va fi vândută ulterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel