Urmărește emisiunea live


Şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, apel la puterea şi opoziţia din Venezuela să reia negocierile

Şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini a chemat miercuri guvernul şi opoziţia din Venezuela să reia dialogul pentru a încerca să găsească o soluţie a crizei politice, informează AFP.

Iniţiate sub egida Norvegiei în mai, la Oslo, transferate apoi în Barbados, discuţiile dintre opoziţia grupată în jurul preşedintelui parlamentului Juan Guaido şi guvernul preşedintelui Nicolas Maduro au fost întrerupte pe 7 august. Liderul socialist al Venezuelei a suspendat participarea delegaţilor săi ca reacţie la noile sancţiuni ale administraţiei americane. 'Discuţiile sunt întotdeauna mai bune decât conflictul. (...) Sperăm ca acestea să fie reluate în curând', a declarat Mogherini în Mexic, a doua etapă a unui turneu latino-american consacrat în parte situaţiei din Venezuela. F. Mogherini a vizitat deja Cuba, următoarea etapă fiind Columbia.

'Cred că nimeni nu este interesat de exacerbarea diviziunilor, de exacerbarea problemelor economice ale ţării', a adăugat oficialul european. În opinia sa, orice acord dintre opoziţie şi putere va trebui să aibă o 'soluţie democratică, cu noi alegeri prezidenţiale, cu observatori internaţionali şi dreptul fiecăruia de a participa la definirea democratică a viitorului ţării'. Nicolas Maduro, la putere în Venezuela din 2013, a fost reales pentru un al doilea mandat în 2018, în urma unui scrutin boicotat de opoziţie, care a respins rezultatele, alături de o mare parte a comunităţii internaţionale. La sfârşitul lunii ianuarie, preşedintele Adunării naţionale şi lider al opoziţiei Juan Guaido, s-a autoproclamat preşedinte interimar, calitate recunoscută de aproximativ 50 de state, fără a reuşi însă să îl înlăture pe liderul socialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel