Şef Stat Major. Gabriel Leş, detalii din culisele şedinţei CSAT

Gabriel Leș
Gabriel Leș

Gabriel Leş, ministrul Apărării a comentat refuzul lui Klaus Iohannis de numire a unui nou şef al Statului Major. 

Gabriel Leş, ministrul Apărării a explicat, într-o intervenţie telefonică la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV ce s-a întâmplat în cadrul şedinţei CSAT în care trebuia desemnat un nou şef al Statului Major al Armatei. 

"Prin documentele pe care le-am înaintat astăzi, ca ministru al Apărării, am cerut CSAT avizul privind numirea unor generali de trei şi patru stele conform prevederilor legale în vigoare. În urma acestui aviz, ministrul Apărării este cel care numeşte şeful categorie de forţe. Vorbim de generalul Scarlat pe care am dorit să-l aduc la forţele terestre, ca ulterior tot în urma unui aviz obţinut prin CSAT, să fac propunerea preşedintelui pentru numire ca şef al Statului Major al Armatei.

Nu se punea problema ca preşedintele să emită două decrete concomitent, astăzi, cum de altfel nu se punea problema ca preşedintele să emită un decret pentru numirea generalului în funcţie. (...) Discuţiile au fost destul de ferme dar nu am ajuns la ameninţări. Am susţinut propunerile pe care le-am făcut, dânsul a fost foarte ferm şi a spus că nu acceptă propunerile pe care le-am făcut dar nu a spus nimic despre decretul CSAT. S-a închis şedinţa CSAT fără să fie vorba despre vreun decret. Abia ajungând la minister, văzând declaraţia sa de la 13.30, am văzut că a emis acel decret care, dacă mă întrebaţi pe mine - acum sunt subiectiv - era deja făcut", a declarat Gabriel Leş.

Vezi şi: Iohannis, decret. Orban: Somez conducerea Monitorului Oficial

Johnny Depp, gest emoţionant pentru copiii bolnavi de cancer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel