Ședința CExN PSD. Daniel Florea, propunere pentru Guvern

Sedinta Guvern
Sedinta Guvern

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a anunțat înainte de ședința CExN a PSD că are o propunere pentru colegii săi pentru anumite măsuri în Guvern. 

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a anunţat luni, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD, că le va propune colegilor săi ca Guvernul să îşi asume răspunderea pe un pachet de legi, iar din acesta să facă parte inclusiv restructurarea Executivului.

"Asta o să fie opinia mea în CEx, nu am discutat-o cu nimeni, e o opinie personală. Dar eu mi-aş asuma răspunderea pe un pachet de legi - dintre acelea absolut necesare guvernării - pe care le blochează Opoziţia sau domnul preşedinte şi au trei zile ca să depună moţiune de cenzură. Dacă nu depun, cred că s-au clarificat dintr-o dată două probleme: şi problema susţinerii Guvernului, şi problema moţiunii de cenzură. (...) Eu cred că orice asumare de răspundere poate să presupună orice fel de lege. (...) Până acum, niciodată, niciun guvern nu şi-a asumat răspunderea pe o singură lege, ci pe un pachet. Dacă în acest pachet sunt incluse mai multe legi şi mai multe declaraţii politice, lucrul acesta este perfect constituţional", a arătat el într-o declaraţie acordată presei.

Daniel Florea: Ar rezolva toate problemele odată

Totodată, a opinat că din acest pachet legislativ ar putea face parte inclusiv restructurarea Guvernului.

"Şi aş face un pachet care ar rezolva toate problemele odată şi aş pune Opoziţiei în braţe această problemă: aveţi trei zile să depuneţi moţiunea de cenzură. (...) Dacă nu depune moţiune, toate acele legi se consideră adoptate. Aş putea să pun şi restructurarea. Credeţi că nu? (...) Eu cred că puteţi să vă uitaţi la ce se poate asuma răspunderea şi discutăm. (...) Toată problema la schimbarea compoziţiei este faptul că în momentul în care îşi schimbă compoziţia Guvernul trebuie să vii cu un program de guvernare. În condiţiile în care PSD vine cu un program de guvernare şi cu o lege de restructurare a Guvernului şi cu un pachet legislativ cu marile probleme pe care le are de rezolvat, cred că acest lucru se poate", a adăugat reprezentantul PSD.

De asemenea, s-a declarat convins că Guvernul va obţine susţinerea majorităţii parlamentare. Întrebat dacă PSD a reuşit să îi convingă pe reprezentanţii ALDE în acest sens, el a replicat că "parlamentarii sunt uşor de convins cu argumente, nu cu ameninţări".

"Vă spun cu siguranţă că nu trece nicio moţiune de cenzură şi nu pică Guvernul", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel