Şedinţa ALDE, transformată în Birou Politic Executiv. Teodor Meleşcanu şi miniştrii propuşi de Viorica Dăncilă, excluşi din partid

Florin Răvdan / 13 sep 2019 / 16:46
ALDE
ALDE

ALDE a transformat ședința informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid. 

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calității de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susținerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepția partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianță politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu și drept consecință, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a ședinței ALDE, obținută de Mediafax.

De altfel, măsura era anunţată încă de când cei trei membri ALDE au acceptat propunerea premierului Viorica Dăncilă de a face parte din Guvern, iar Teodor Meleşcanu a câştigat bătălia cu Alina Gorghiu pentru preşedinţia Senatului.