Sectorul 4, premieră. Cursuri în siguranță pentru 38.590 de elevi și preșcolari

Cei 38.590 de elevi și preșcolari înscriși în școlile, liceele și grădinițele din Sectorul 4 al Capitalei au început, azi, noul an școlar 2018-2019 în deplină siguranță. 

În premieră, în Capitală, Primăria Sectorului 4 a înființat, în acest an, pentru paza copiilor și a tinerilor înscriși în unitățile de învățământ din această zonă administrativă, Patrule Școlare formate din agenți ai Poliției Locale.

După ce a decis să anuleze, în toamna anului trecut, contractele cu firmele de pază (contracte păgubitoare pentru Administrația Locală) care aveau obligația să asigure paza exclusivă a bunurilor școlilor și grădinițelor, nu și a copiilor, Primăria Sectorului 4 și Poliția Locală au implementat, începând din anul școlar 2018-2019, un sistem de pază și protecție de tip Patrulă Școlară, care va supraveghea copiii, atât în incintele unităților de învățământ, cât și în perimetrul acestora.

Acesta este motivul pentru care, azi, în prima zi de școală, zeci de Patrule Școlare au îndrumat copiii spre școli, i-au ajutat să traverseze în siguranță pe toată perioada orelor de curs.

Începând din prima zi a acestui an școlar, în fața unităților de învățământ din Sectorul 4 se va găsi permanent o mașină inscripționată "Patrula Școlară", din cele peste 40 care au fost alocate pentru unitățile de învățământ din sector, iar câte doi agenți de poliție vor monitoriza permanent zonele respective și îi vor îndruma pe elevi către clase.

Totodată, aceștia vor fi echipați cu veste reflectorizante și cu plăcuțe pe care scrie STOP, pentru a putea coordona cât mai bine și în siguranță traversarea copiilor către curtea unităților de învățământ.

„Am schimbat vechiul sistem de pază cu acest nou concept, pentru că siguranța elevilor în școli este prioritară pentru mine. Patrula Școlară este o structură pe care nu o mai are nimeni în România și care se va ocupa cu adevărat de copii, nu doar de paza bunurilor. Oamenii care vor face asta au înțeles că au o slujbă nobilă și că trebuie să aibă grijă de elevi și de preșcolari, ca și când ar fi copiii lor", a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Iată câți elevi și preșcolari sunt înscriși în școlile, liceele și grădinițele din Sectorul 4:
- Preșcolari: 6.339;
- Învățământ primar: 14.301;
- Învățământ gimnazial: 10.155;
- Învățământ liceal: 7.155;
- Învățământ profesional: 169;
- Învățământ postliceal: 471.

Vezi si: Sectorul 4, record în creșe. Peste 1.000 de copii, îngrijiți și educați în condiții moderne

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel