Sectorul 4. Cea mai modernă parcare publică din Capitală, inaugurată

Urmare a unei investiții de 22.672.002,60 lei și amenajată într-una dintre cele mai aglomerate zone din București, la intersecția Șoselei Berceni cu Șoseaua Olteniței, parcarea de la Piața Sudului este prima construcție etajată de tip "park&ride", modulară, din panori metalice, construită în ultimii 30 de ani în București. 

Având o suprafață desfășurată de 4950 metri patrați, noua parcare are o capacitate de 305 locuri, dispuse pe trei nivele: parter, un etaj și terasă. La parter, au fost configurate 86 de parcaje, dintre care 7 sunt destinate persoanelor cu dizabilități, iar două locuri motocicletelor. Totodată, la etaj, pot parca 76 de autovehicule, iar cele 89 de locuri amenajate la ultimul nivel sunt destinate exclusiv abonatilor. In afara spațiilor din interior, parcarea de la Piața Sudului beneficiază și de 60 de locuri la exterior, dintre care trei sunt destinate persoanelor cu dizabilități.

Parcarea de la Piața Sudului va avea o dublă funcțiune. Ea va asigura atât deservirea celor care tranzitează zona și caută un spațiu de tip park&ride, pentru a-și lăsa mașina în siguranță și pentru a traversa orașul cu metroul, sau cu alte mijloace de transport în comun cât și a celor care locuiesc în apropiere și au nevoie de o parcare de reședință.

Realizată pe o structură metalică, menită să îi asigure rezistența, cu fațade, confecționate din materiale ușoare ( aluminiu), perforate, care să permită o cât mai bună ventilație a aerului și în care sunt încorporate instalații electrice de tip LED, pentru un efect arhitectural deosebit, noua parcare de la Piața Sudului oferă condiții de maximă siguranță pentru șoferii care o vor folosi.

Parcare de la Piața Sudului oferă condiții de maximă siguranță

Pe de o parte, parcarea îndeplinește toate cerințele impuse de normele de siguranță la incendiu, iar pe de altă parte, este supravegheată non stop de peste 30 de camere video.

Nici siguranța rutieră nu a fost neglijată. Astfel, toate suprafețele de parcare sunt antiderapante, realizate din rășini speciale, foarte rezistente la condiții de trafic intens.

Mai mult, toate căile de rulare sunt prevăzute cu instalații de degivrare (sistem de încălzire care topește zăpada de pe anvelopele mașinilor), atât de necesare în condiții de iarnă.

Valoarea investiției este de 22.672.002,60 lei (constând în amenajarea structurii, în automatizare, instalații electrice, degivrare, post trafo).

Conceptul park&ride, un succes în Sectorul 4

Aproape 1.000 de noi locuri de parcare au fost amenajate de către Primăria Sectorului 4, în mai puțin de un an de zile, în apropierea celor mai mari stații de metrou din sector, Piața Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida, pentru a fluidiza traficul în cele mai aglomerate zone. Aici, oamenii își pot lăsa în siguranță mașinile pe timpul zilei, mergând în centru cu mijloacele de transport în comun.

Astfel, cei care fac naveta în București sau locuiesc în zonele rezidențiale din partea de sud a Sectorului 4 au simțit deja utilitatea acestui tip de parcare. Oamenii au scăpat de statul la cozile din trafic, întrucât folosesc de câteva luni, cele aproximativ 600 de noi locuri de parcare amenajate lângă stațiile de metrou Dimitrie Leonida și Berceni.

Mai mult, în scurt timp, acestora li se vor adauga alte 200 de parcaje noi, amenajate în apropierea stației de metrou Apărătorii Patriei.

Sectorul 4 este primul și singurul, în acest moment, care are parcări de utilitate publică, realizate prin investiții proprii, atât pe bulevardele preluate în administrare, de la Primăria Capitalei, cât și în diferite zone, ca obiective de sine stătătoare.

În total, aproape 10.000 de noi locuri de parcare vor fi create in Sectorul 4, ca urmare a lucrărilor de supralărgire a marilor bulevarde, unde s-au amenajat parcări în spic, precum și a celor 12 parcări publice.

Care sunt autovehiculele care sunt permise în parcajele de tip "park&ride"

Potrivit Regulamentului privind parcările publice aflate în administrarea Sectorului 4 al Mun. București, prin Direcția de Mobilitate Urbană, în parcajele de tip "park&ride", este permis accesul autovehiculelor care nu depășesc masa totală de 3,5 t și/sau dimensiuni maxime de 2,5 m lățime și 5, 5 m lungime.

Orarul de funcționare a parcajelor de tip "park&ride" este de luni până duminică, în intervalul orar 00.00-24.00. Intervalul 7.00-19.00 se tarifează ca interval întreg, indiferent de ora la care se parchează (în interiorul intervalului) cu 3 lei/interval ( TVA inclus).

În afara intervalului menționat anterior, tariful este de 3 lei/oră ( TVA inclus).În parcajele de tip "park&ride" nu se pot face abonamente, nefiind încurajată parcarea pe termen lung, conform specificului acestui tip de parcaje.

În Sectorul 4, sunt înregistrate un număr de 44.813 locuri de parcare de reședință și un număr de aproximativ 150.000 de autovehicule înmatriculate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel