Sectorul 2, taxă habitat. Acuzații: Manipulare a politicienilor din USR

Surse DCNews au vorbit despre prestaţia reprezentanţilor USR în momentul în care s-a discutat asupra taxei de habitat aplicată în sector. 

Potrivit surselor DCNews taxa de habitat de la Sectorul 2 a generat dezbateri  fără precedent pentru o taxă de gunoi care nu numai că are același cuantum cu tariful de dinainte, dar, pentru prima dată în Sectorul 2, gunoiul va putea fi zero lei, dacă cetățenii colectează selectiv.

Numai avantaje pentru locuitorii sectorului, și totuși, la cele două dezbateri publice pe care Primăria Sector 2 le-a inițiat pentru consultarea locuitorilor, a fost un balamuc de nedescris. Balamuc ar fi fost creat de USR Sector 2.

Președintele USR Sector 2, Gabriel Waspusch, recomandându-se locuitor al Sectorului 2 și atât, a susținut că pe lângă taxă zero la gunoi, necondiționat, Primăria ar trebui să dea și bani celor care colectează selectiv.  La sfârșitul pledoariei, domnul Waspusch a împărțit cărți de vizită în sală, în calitatea sa de cetățean al sectorului.

Totodată, sursele noastre spun că manipularea politicienilor de la USR devine chiar deranjantă. În privința taxei de habitat de la Sectorul 2 este rea voință fără putere de tăgadă. Oricine citește proiectul de hotărâre pe site-ul primăriei înțelege că nu se va plăti mai mult, din contră, iar Primăria va putea să gestioneze și să sancționeze orice derapaj al operatorului de salubritate. Din 2020 taxa de habitat va fi zero lei pentru persoanele care vor colecta selectiv 25% fracție uscată din cantitatea de gunoi propusă.

Politicienii și cetățenii știu că taxa 0 necondiționat nu încurajează colectarea selectivă și nu aduce niciun beneficiu comunității.

Puteți urmări în video întreaga prestație a președintelui USR Sector 2. 

Vezi şi: USR-PLUS, respinsă de BEC. Nicuşor Dan, reacţie

Credite mai avantajoase pentru fermieri. MADR, informaţii


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel