EXCLUSIV  Sectorul 1, şcoală. Daniel Tudorache, SCANDALUL momentului: Vin cu motive puerile, orice să nu se întâmple

Foto AGERPRES
Foto AGERPRES

Numeroase proiecte, extrem de importante pentru cetăţenii Sectorului 1, sunt blocate. Daniel Tudorache, primarul PSD al Sectorului 1, într-un interviu acordat DC News, a discutat despre problemele pe care le întâmpină.

O situaţie unică are loc la Primăria Sectorului 1. În contextul în care PSD şi ALDE nu au majoritate, PNL şi USR se opun realizării oricărei cheltuieli, în ideea de a fi plătite anticipat creditele. Prin urmare, multe proiecte importante pentru cetăţeni sunt blocate.

În cadrul interviului acordat DC News, Daniel Tudorache a discutat şi despre ceea ce se întâmplă la Şcoala 12. „La Şcoala 12 avem mai mulţi copii decât spaţiul existent. Copiii erau obligaţi să înveţe în trei schimburi. (...) În astfel de situaţii, închiriem o clădire în apropiere şi mutăm copiii”, spune primarul.

„Găsisem o soluţie, să-i mutăm la Liceul Harnaj, care e relativ aproape. Părinţii au zis că nu vor. (...) Au venit cu o propunere undeva la patru-cinci străzi distanţă de această şcoală. Ca să poţi să închiriezi o locaţie, pentru a ţine acolo cinci sau şase clase de elevi, trebuie să parcurgi nişte paşi”, explică Daniel Tudorache.

„Trebuie două comisii de consilieri, una de identificare a spaţiilor şi una de negociere a chiriei. Automat, noi, Executivul, punem în practică acea hotărâre de Consiliu. Bineînţeles că cele două comisii nu s-au întrunit, a fost perioada verii, au avut alte priorităţi. Şi am ajuns ca în şedinţă să vină şi părinţii, şi directorul şcolii să ne spună că nu mai pot sta cu toţii copiii în acea şcoală. (...) Le-am şi spus că s-a oferit şi doamna primar general să plătească acea chirie, să nu mai motiveze că e prea scumpă. Ei vin cu motive puerile, orice să nu se întâmple. Au acelaşi drum: să nu se întâmple nimic, ca după trei ani să înceapă să ţipe că nu s-a făcut aia, nu s-a făcut aia. (...) Au preferat să meargă în vacanţă decât să se întrunească acele comisii”, a spus primarul Daniel Tudorache. 

[citeste si]

Amintim că, în cadrul interviului, a fost lansat un apel către cetăţeni, aceştia fiind invitaţi să vină la şedinţele de Consiliu. „Să vină", spune primarul. În acest context, menţionăm că următoarea şedinţă va avea loc luni, de la ora 14.00.

Mai multe despre proiectele blocate puteţi citi accesând linkul următor: SCANDALUL momentului. PSD-PNL, BLOCAJ total. Situație DRAMATICĂ

Răspunsul complet cu privire la Şcoala 12 poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel