Sectorul 1: Program prelungit la plata taxelor și impozitelor locale

Contribuabilii persoane fizice beneficiază de bonificație de 10% la plata integrală a impozitului inclusiv luni, 1 aprilie. 

Bucureștenii din Sectorul 1 mai au la dispoziție câteva zile pentru a-și achita, cu reducere, impozitele și taxele locale. Având în vedere faptul că data de 31 martie cade într-o zi de duminică, contribuabilii, persoane fizice, care își achită integral, cu anticipație, obligațiile fiscale beneficiază de o bonificație de 10%, până luni, 1 aprilie, inclusiv.

Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, Primăria Sectorului 1 a decis prelungirea programului la toate casieriile din această zonă administrativă. Astfel, până vineri, 29 martie, programul casieriilor se va prelungi zilnic, acestea fiind deschise publicului în intervalul orar 08:30-18:30. În ziua de luni, 1 aprilie 2019, casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 vor funcționa după program normal.

În Sectorul 1, plata impozitelor se poate face cu numerar la una dintre casieriile situate în Strada Piața Amzei numărul 13, Calea Griviței numărul 208-210, Strada Pajura numărul 13 și casieria din incinta Primăriei Sectorului 1 - Bulevardul Banu Manta numărul 9.

În cazul în care impozitele locale, aferente anului fiscal 2019, nu sunt plătite anticipat, acestea pot fi plătite în două tranșe egale, la termenele scadente, respectiv sfârșitul lunii martie și sfârșitul lunii septembrie 2018.

Plata prin ghiseul.ro, plata electronică prin internet banking sau plata cu cardul, mijloacele moderne de plată puse la dispoziția contribuabililor de Primăria Sectorului 1.

Pe lângă plata în numerar și plata prin mandat poștal, pentru a reduce birocrația, Primăria Sectorului 1 pune la dispoziția contribuabililor o gamă variată de modalități moderne de plată: plata online prin ghiseul.ro, plata electronică prin internet banking sau plata cu cardul.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:

- Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;

- Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;

- Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;

- Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro;

- Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ - teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul: http://www.impozitelocale1.ro/ - secţiunea "Lista conturi IBAN".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel