Urmărește emisiunea live


Sectorul 1, acțiune pentru deszăpezire de la ora 21:00. Apel către cetățeni

Peste 80 de utilaje şi aproximativ 150 de persoane pe schimb sunt pregătite să acționeze la noapte pentru deszăpezirea şi combaterea poleiului pe toate cele 1159 de străzi ale Sectorului 1. 


Începând cu orele 21:00, utilajele Romprest, în număr de 21, vor fi poziționate în punctele fixe și vor interveni în regim de urgență pentru îndepărtarea zăpezii de pe domeniul public, imediat ce va începe ninsoarea. În plus, în a doua parte a nopții, utilajele vor împrăștia material antiderapant pentru combaterea poleiului și prevenirea formării podurilor de gheață, informează un comunicat transmis de Primăria sectorului 1. 

Primăria Sectorului 1 face un apel către cetățeni ca, începând din această seară, să poziționeze autoturismele astfel încât  să fie permis accesul utilajelor de deszăpezire, pluguit, combaterea poleiului, încărcat şi transport zăpadă.

ANM: Cod galben de polei și viscol 

Agenția Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 10 ianuarie, ora 23 – 11 ianuarie, ora 15, o atenționare cod galben de polei și viscol valabilă pentru Bucureşti, Dâmboviţa, Giurgiu, Bacău, Iaşi, Vaslui, Prahova, Teleorman şi jumătăţile vestice ale judeţelor Buzău şi Vrancea. 

La ora transmiterii acestui comunicat 374 de operatori de deszăpezire acționează pe domeniul public al Sectorului 1. De la începutul ninsorilor abundente, utilajele de deszăpezire din Sectorul 1 au folosit 1800 de tone de sare și peste 700 de tone de clorură de calciu. Totodată, au fost strânși de pe străzi aproximativ 7000 de metri cubi de zăpadă în ultimele 72 de ore. Zăpada este depozitată pe terenurile Administrației Domeniului Public Sector 1 din zonele Străulești și Casa Presei Libere.

83 de utilaje și peste 150 de persoane, pregătite pentru deszăpezire

Potrivit programului de deszăpezire aprobat de Consiliul Local Sector 1, compania Romprest este pregătită să intervină în perioada sezonului rece 2016-2017 cu 83 de utilaje (incluzând și pe cele de rezervă și suplimentare) dotate cu GPS.

Totodată, minim 150 de persoane, vor acţiona în permanență (24 h din 24 h), în vederea îndepărtării manuale a zăpezii de pe trecerile de pietoni, din staţiile RATB, refugii RATB, căi de acces  în instituţiile publice etc. Numărul personalului va fi suplimentat, în funcţie de condiţiile meteo.

La nivelul Sectorului 1, au fost luate în calcul pentru acest sezon de iarnă 21 de puncte fixe unde sunt poziţionate utilaje pregătite să intervină, după cum urmează: Piaţa Victoriei (intrare pe Buzeşti), Piaţa Victoriei (intrare pe Lascăr Catargiu), Piaţa Romană (intrare pe Dacia), B-dul Aviatorilor (Pescăruş), Piaţa Charles de Gaulle, Calea Floreasca (la intrarea dinspre Pasajul Pipera), Str. Nicolae Caranfil (staţia de carburanţi MOL), B-dul Aerogării (staţia de carburanţi OMV), Piaţa Victoriei (intrare pe Calea Victoriei), Gara de Nord (vizavi de coloane), B-dul Banu Manta (în faţa primăriei, intrare spre pasaj), Piaţa Victoriei (pastila Kiseleff x Aviatorilor), Calea Griviţei (sub Pod Grant, intrare pe bretea spre Turda),Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare spre pasaj), Calea Griviţei (staţia de carburanţi MOL Chibrit, intrare pe Ion Mihalache), Şos. Bucureşti-Ploieşti (DN1) (staţia de carburanţi MOL – Pod Otopeni), B-dul Poligrafiei (staţia de carburanţi LUKOIL Jiului), Şos. Bucureşti-Târgovişte (staţia de carburanţi MOL Odăii), B-dul Bucureștii Noi (staţia de carburanţi OMV), Aleea Privighetorilor (vizavi de Academia de Poliţie), Şos. Chitilei (staţia de carburanţi OMV).

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel