Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, subiect de ceartă între putere şi opoziţie. Ce vrea Ludovic Orban

Ludovic Orban, presedintele PNL
Ludovic Orban, presedintele PNL

Liderul PNL, Ludovic Orban, a cerut Guvernului să susţină desfiinţarea Secţiei Speciale după publicarea raportului GRECO. În acelaşi timp, Orban a cerut CSM să renunţe la procesul de validare a noului şef al secţiei, în persoana Adinei Florea. 

"PNL a iniţiat un proiect de lege pentru desfiinţarea Secţiei Speciale pentru anchetarea magistraţilor, adoptat tacit în Camera Deputaţilor şi aflat în dezbaterea Senatului în calitate de cameră decizională. Solicităm Guvernului României să se angajeze în faţa instituţiilor europene că va susţine acest proiect de lege pentru desfiinţarea Secţiei Speciale şi că va sprijini efectiv implementarea pe deplin şi complet a recomandărilor Comisiei Europene, ale Comisiei de la Veneţia şi ale GRECO. (...) Totodată, solicităm CSM să abandoneze procedura de instalare în funcţie a noului şef al Secţiei Speciale, întrucât credibilitatea acestei instituţii este pe deplin compromisă şi lipsită de recunoaştere din partea experţilor internaţionali. În acest sens, reamintim membrilor CSM opinia formulată de Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni, organism afiliat Consiliului Europei, care recomandă abandonarea integrală a acestei iniţiative", a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a reiterat angajamentul PNL, luat odată cu semnarea 'Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României', iniţiat de Preşedintele României, Klaus Iohannis, acela de a milita pentru revizuirea Legilor Justiţiei, a ordonanţelor care au operat modificări ale acestora, abandonarea proiectelor care vizează modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi reluarea de la zero a discuţiilor, numai în acord cu observaţiile Comisiei de la Veneţia şi ale Comisiei Europene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel