EXCLUSIV  Secretul unei relaţii care durează o viață. Răspunsul psihologului: Imaginea pe care nu o voi uita niciodată

iubire
iubire

Cum poate iubirea dintre doi oameni să dureze o viaţă întreagă, în ciuda tuturor obstacolelor, conflictelor şi greutăţilor? Care este secretul unei relaţii sănătoase şi fericite?

Azi, în timp ce mergeam pe stradă, am văzut doi bătrânei simpatici care se ţineau de mână şi mergeau agale pe trotuar. Se sprijineau unul de altul, îşi şopteau la ureche şi zâmbeau senin, li se citea fericirea în ochi. Mi-am spus că aşa aş vrea să îmbătrânesc şi eu, de mână cu omul iubit. M-am întrebat atunci, privind la liniştea interioară şi la bucuria reală pe care o simţeau cei doi, care este secretul lor? De multe ori, iubirea se pierde în monotonie, în dificultăţile pe care le aduce viaţa, în problemele de zi cu zi, în infidelitate, în dificultăţile relaţionale şi alte obstacole. Se pierde şi rămâne doar o obişnuinţă, partenerii se înstrăinează unul de altul şi ajung să uite ce i-a unit, ajung să-şi uite propriile sentimente.

Poate că iubirea poartă întotdeauna cu ea răni. Poate că obstacolele dintre doi oameni care se iubesc nu vin pentru a-i despărţi, ci din contră, pentru a le închega relaţia.

Deseori, oamenii care se iubesc cel mai mult, trec şi peste cele mai mari obstacole, sunt cei mai încercaţi de destin.

Iubirea e tot ce rămâne, la sfârşit. E tot ce suntem. Cu toate hăurile şi căderile noastre, cu toate ţipetele şi înfrângerile, cu toate spaimele. E ca o pasăre rănită, prăbuşită la pământ, care după un timp, învaţă din nou să zboare, mai puternică decât niciodată. Chiar dacă aripile ei frânte nu vor mai fi niciodată la fel.

Cum poate iubirea dintre doi oameni să dureze o viaţă întreagă, în ciuda obstacolelor, conflictelor şi greutăţilor? Care este secretul unei relaţii sănătoase şi fericite?

Am întrebat câteva persoane care au relaţii şi căsnicii fericite. Mai jos sunt răspunsurile lor:

“Să vă bucuraţi de momentele împreună, sunt clipe preţioase. Să îi spuneţi că îl iubiţi de fiecare dată când pleacă pe uşă. Altfel, s-ar putea să regretaţi până la sfârşit.”

 ,,Să ai încredere în partener, asta este cel mai important, e esenţialul. Iubirea în timp devine obişnuinţă, nu mai e iubirea aia pasională de la început, dar e mai puternică şi mai stabilă. E important să faci compromisuri, fără ele relaţia nu poate dura.” I.C., 46 de ani.

“Compromisul. E foarte important. Dacă nu o faci, pa. E important să te înţelegi cu persoana iubită şi să nu o încarci cu problemele tale, să vă respectaţi nevoile şi dorinţele amândurora, să vă sprijiniţi reciproc şi să nu încălcaţi libertatea celuilalt.” C.C, 45 de ani.

“Să-l iubeşti cu toată fiinţa ta pe partenerul de viaţă, indiferent de greşelile acestuia, să-i fii alături în momentele dificile, să rămâi pasional, o relaţie se construieşte zi de zi, se întreţine, să fii deschis, să fii tu însuţi, să te bucuri de micile bucurii pe care viaţa vi le oferă împreună. Să vă construiţi proiecte de viitor împreună, realiste, să visezi la o bătrâneţe liniştită împreună. Asta îţi oferă speranţa că vei fi alături de fiinţa iubită toată viaţa.” M.D. 52 de ani.”

“O relaţie fericită este atunci când ai partenerul potrivit lângă tine. Dincolo de fluturaşii din stomac şi de perioada îndrăgostirii de la început, într-o relaţie contează să fie armonie între parteneri, atât în relaţia emoţională, cât şi în cea intimă. Amândoi să aibă aceleaşi obiective şi să lucreze împreună pentru a le atinge, să fie ca o echipă. Să se ajute reciproc, să fie dispuşi să facă mici compromisuri şi să existe o comunicare reală între ei.” B.S., 24 de ani.”

 ,,Iubirea, comunicarea şi compromisul sunt cele mai importante. Să te înţelegi cu omul iubit, să ştii să-l ierţi, să fii alături de el, nu doar în momentele fericite. Să fiţi sinceri amândoi, să vă spuneţi deschis ce aveţi pe suflet, să nu credeţi că celălalt vă citeşte gândurile, să îl îmbrăţişaţi, să îi faceţi surprize, să vă jucaţi, să râdeţi împreună, să îi oferiţi spaţiu celuilalt, să respectaţi nevoia de singurătate care este umană, să vă bucuraţi de momentele împreună, sunt clipe preţioase. Să îi spuneţi că îl iubiţi de fiecare dată când pleacă pe uşă. Altfel, s-ar putea să regretaţi până la sfârşit.” M.L. 82 de ani.

Aşadar, iubirea, comunicarea, iertarea, încrederea şi compromisul sunt cele mai frecvente răspunsuri primite. Acestea sunt ingredientele necesare pentru o relaţie sănătoasă şi de lungă durată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel