Secretele româncei campioană mondială la alergare montană!

Cristina Simion a produs cea mai mare surpriză la Campionatul Mondial de Alergare Montană de la Villa de Angostura, Argentina.

Aflată la prima participare la o competiție internațională de acest gen, Cristina Simion, atleta de 28 de ani a obținut titlul mondial. Deși participase doar în probe de pistă, ca cele de 10 mii de metri, semimaraton sau cros, și nu alergase niciodată la maraton, Cristina Simion a încheiat prima cursa de 41,05 km desfășurată pe traseu montan, cu timpul de 3 ore, 49 de minute și 57 de secunde.

“Încă nu m-am obișnuit, dar accept că, în urma muncii mele, a venit și rezultatul acesta. Speram la un loc bun, dar nu la locul întâi. Pregătirea specifică pe care am făcut-o pentru campionatul acesta a fost foarte bună. Nu aveam clasament mondial la această probă, până anul acesta nu am alergat niciodată o cursă atât de lungă, mai ales alergare montană. Cred că am adus o bucurie atât federației, cât și clubului și tuturor oamenilor din alergare montană” – Cristina Simion, campioană mondială la alergare montană.

”Îmi doresc titlul olimpic!”

Cristina Simion s-a întors de la Campionatul Mondial cu medalia de aur, dar și cu o medalie de bronz.

 În proba feminină pe echipe, România s-a clasat pe locul al treilea, echipa fiind compusă din Cristina Simion, Denisa Dragomir, Mădălina Florea și Andreea Alina Pîscu. După rezultatele obținute în Argentina, Cristina Simion speră că alergarea montană va fi inclusă în programul viitoarelor ediții ale Jocurilor Olimpice.

“Obiectivul meu este să confirm, în continuare, că acest rezultat nu a fost o întâmplare, ci că am muncit și mi-am dorit. Cred că orice sportiv visează la Jocurile Olimpice, este maximul unde poți să ajungi. Sper ca alergarea montană să fie o probă olimpică la Paris 2024. Mă gândesc la titlul olimpic și mi-l doresc” – Cristina Simion, campioană mondială la alergare montană.

 

Rezultatele complete ale sportivilor români la Campionatul Mondial de alergare montană de la Villa de Angostura (Argentina):

Feminin individual: Cristina Simion – locul 1 (3:49:57), Denisa Dragomir – locul 8 (3:59:27), Mădălina Florea – locul 18 (4:10:16), Andreea Alina Pîscu – locul 26 (4:18:17).
Feminin echipe: România (Cristina Simion, Denisa Dragomir, Mădălina Florea, Andreea Alina Pîscu) – locul 3.
Masculin individual: Leonard Mitrică – locul 14 (3:32:09), Bogdan Damian – locul 15 (3:32:16), Cristian Moșoiu – locul 22 (3:35:24), Ionuț Zincă – locul 27 (3:38:44), Andrei Preda – locul 39 (3:49:29),
Masculin echipe: România (Leonard Mitrică, Bogdan Damian, Cristian Moșoiu, Ionuț Zincă, Andrei Preda) – locul 5.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel