Sebastian Ghiță - Sorina Matei, RĂZBOI. Atac dur

Sebastian Ghiță lansează un atac la adresa Sorinei Matei după ce aceasta a pus două întrebări legate de SRI în scandalul dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Patronul România TV susţine că Sorina Matei este cunoscută în redacţii ca "un agent de influenţă a serviciilor". Ghiţă este de părere că jurnalista este folosită într-un război între generali, situaţie care ar trebui analizată de comisia parlamentară de control a SRI.

"Am văzut declaraţiile Sorinei Matei. Vom întruni comisia SRI foarte probabil pentru mai multe chestiuni de pe agenda. Le cunoaşteţi deja pe cele ce vizează ofiţerii acoperiţi care vor să preia partide sau afirmaţiile domnului senator Daniel Savu care a şi făcut cerere să fie audiat la comisie. Dar cred că deja trebuie să cerem întrunirea comisiei SRI şi pentru a discuta despre jocurile din serviciile de informaţii din România. Sorina Matei este cunoscută în toate redacţiile că fiind un agent de influenţă al serviciilor. Angajarea acesteia la România TV, B1 sau Digi 24 s-a făcut în urmă presiunilor sau sprijinului acordat de către unii din generalii importanţi. Dacă astăzi este folosită la jocuri de putere din interiorul serviciilor sau dintre servicii atunci asta poate deveni o problema de competenţă comisiei.

Eu cred că ea este folosită la răzbunări interne între generali şi în mod greşit atrage SRI în scandalul HexiFarma. Ofiţerii din SRI îşi fac datoria şi informează despre diverse situaţii grave din societate. Informările SRI au mai multe sau mai puţine informaţii dar nu poţi să ceri SRI să se substituie celorlalte instituţii. Sunt convins că odată şi odată Georgian Pop va reuşi să convoace comisia SRI pentru a analiză toate aceste probleme şi pentru a da un răspuns coerent societăţii româneşti", a declarat Sebastian Ghiţă pentru stiripesurse.ro.

Anterior, jurnalista Sorina Matei întreba pe pagina sa de Facebook de ce "SRI nu a fost audiat în comisia parlamentară de control să spună ce ştia exact şi pe cine precis a informat în legătură cu Hexi Pharma".

"Două întrebări:

1. De ce credeţi că, deşi au trecut aproape trei săptămâni de la scandal, nici până acum SRI nu a fost audiat în comisia parlamentară de control să spună ce ştia exact şi pe cine precis a informat în legătură cu Hexi Pharma, firmă care a avut contracte directe fără licitaţie, pe bani publici, inclusiv cu SRI?

Vorbim totuşi despre dreptul fundamental al oricărui cetăţean la sănătate, despre sistemul public de sănătate şi responsabilitatea instituţiilor statului plătite din bani publici.

2. De ce credeţi că până acum SRI nu a declasificat cele "circa 100 de informări către beneficiarii legali" pe cazul Hexi Pharma, dacă acestea au existat?", a scris Sorina Matei pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel