Sebastian Ghiță a încălcat termenii controlului judiciar. ÎCCJ, sesizată

Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova a informat, joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) că  fostul deputat Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar pe cauţiune. El nu s-a prezentat la DNA Ploieşti în baza citaţiei emise de procurori. Judecătorii vor decide în consecință. 

Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, Marian Popescu, a declarat că Sebastian Ghiţă, care se află sub control judiciar pe cauţiune, s-a prezentat ultima dată la Poliţie luni, unde a semnat conform procedurii impuse prin această măsură, potrivit Agerpres.

Totodată, una dintre obligaţiile impuse prin măsura controlului judiciar era ca fostul parlamentar să se prezinte ori de câte ori era chemat de autorităţi, obligaţie pe care Sebastian Ghiţă a încălcat-o, miercuri, prin neprezentarea sa la sediul DNA Ploieşti în urma citării.

"În condiţiile în care inculpatul a încălcat termenii controlului judiciar, IJP Prahova a informat, în această dimineaţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va dispune în consecinţă", a spus Marian Popescu.

ÎCCJ a decis în 22 noiembrie că Sebastian Ghiță rămâne sub control judiciar și a respins cererea lui Sebastian Ghiţă de a părăsi teritoriul României fără încuviinţarea judecătorilor.

Sebastian Ghiţă a fost citat să se prezinte la DNA Ploieşti la ora 12:00 în dosarul Ponta-Blair. El și-a trimis avocații. 

În aceste condiţii, fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit. 

Poliţiştii îl caută în continuare pe Sebastian Ghiţă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel