Sebastian Ghiță a fost prins

Fostul deputat, Sebastian Ghiță, ar fi fost prins, joi noaptea, la Belgrad, potrivit unui comunicat al IGPR, acesta urmând să fie adus în România, după procedurile legale referitoare la extrădare. Totuși, legat de subiectul extrădării există o problemă: România nu are un tratat de extrădare cu Serbia, procedura în acest caz devenind destul de anevoioasă.

Fostul deputat s-ar afla reținut în sediul unui post de poliție din Belgrad. Potrivitunor informații, fostul deputat s-ar fi aflat pe teritoriile mai multor state din perioada de când a dispărut din România.

Luna trecută,  în spațiul public au apărut informații că Sebastian Ghiță, dispărut din 21 decembrie 2016, ar fi fost localizat în Serbia, informațiile fiind negate inclusiv de premierul Sorin Grindeanu.

‎"În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, in cursul acestei nopți, in Belgrad, a fost localizat și reținut, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. Mulțumim reprezentanților instituțiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croația, Austria, Italia și Franța, precum și partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date și informații a avut loc prin CCPI, ENFAS și PNR.În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E.", precizează IGPR într-un comunicat de presă.

În prezent, se derulează procedura legala in astfel de situații.

[citeste si]

Tribunalul Prahova a dispus, în data de 15 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanța supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.

Socrii lui Sebastian Ghiță au susținut marţi în fața autorităților care l-au căutat pe inculpat la domiciliul că nu au mai luat legătura cu acesta de la jumătatea lunii decembrie 2016, se arată în motivarea Curții de Apel Ploiești care a menținut mandatul de arestare preventivă emis pe numele fostului deputat de Tribunalul Prahova.

"Socrii acestuia au declarat că nu au mai luat legătura cu el de la jumătatea lunii decembrie 2016. Nici avocații săi aleși nu au avut posibilitatea să ia legătura cu inculpatul. (...) La adresă, socrul inculpatului a declarat că nu l-a mai întâlnit pe inculpat din 15 decembrie 2016", se precizează în motivare.

Curtea de Apel Ploiești a respins, în data de 3 aprilie, ca nefondată contestația formulată de fostul deputat Sebastian Ghiță față de decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă pe numele său și a dispus arestarea preventivă inculpatului și pentru constituire de grup infracțional organizat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel